'PUMIN SKOK' Pripadnici legendarne bojne stigli u Koprivnicu i zapalili svijeću poginulim suborcima

16.12.2018. 20:12:07

HODNJA 'PUMIN SKOK' Pripadnici legendarne bojne stigli u Koprivnicu i zapalili svijeću poginulim suborcima Petog od sedam dana hodnje „Pumin skok 18“, pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume Gardijske oklopno-mehanizirane brigade stigli su u nedjelju poslijepodne u Koprivnicu, gdje su ih dočekali bivši pripadnici 7. gardijske brigade Pume i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić sa suradnicima. "Čestitam vam na ovom pothvatu i motivaciji za koji treba imati veliko srce. Opet ste pokazali zbog čega ste ponos naše domovine, a Hrvatska vojska to jest“, rekao je Jakšić, zaželjevši Pumama sretan put u daljnjim etapama hodnje. U ime Puma, gradonačelniku Jakšiću i pripadnicima 7. gardijske brigade Pume te braniteljskim udrugama koji su ih dočekali na ulazu u Koprivnicu, zahvalio se zamjenik zapovjednika 2. mehanizirane bojne Pume satnik Krunoslav Slavinec. Pume su zapalile svijeću kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima te se zaputile u dvoranu u Koprivnici gdje će prespavati. Ujutro nastavljaju pretposljednju etapu prema Ludbregu, a potom i prema Varaždinu.
To je peta od sedam etapa hodnje pripadnika Puma od Đurđevca do Koprivnice u dužini od 24 kilometara. Pume su simboličnu hodnju povratka u Varaždin od 184 kilometra započele 12. prosinca iz Našica.  Hodnja se odvija u etapama: Našice – Kutovi, Kutovi – Slatina, Slatina – Virovitica, Virovitica – Đurđevac, Đurđevac – Koprivnica, Koprivnica – Ludbreg i Ludbreg – Varaždin. Od ulaza u Koprivnicu, zastavu Republike Hrvatske nosio je Koprivničanac, skupnik Luka Topolko koji će zastavu nositi i do Varaždina, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.
 
 
 
 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.