Pupovac čestitao Vučiću na ‘Pobedi u prvom svetskom ratu’!

12.11.2018. 09:02:05

Notorni Milorad Pupovac, kako javlja Tanjug, a prenosi beogradski Blic, u čestitci u ime ‘Srpskog narodnog veća’ napominje kako je “srpska vojska uz ogromne žrtve, kako vojničke tako i civilne, izvojevala jednu od najvećih pobeda tog rata”, piše Velimir Bujanec Pupovac u čestitci ne skriva sreću i ponos što je nakon 1. svjetskog rata stvorena Jugoslavija: “Verujemo da je ovo prilika da se setimo svega onog što je ta pobeda donela, što je nakon nje stvoreno…” U svakom slučaju, ta “pobeda” Hrvatima je donijela 137.000 mrtvih domobrana i još 109.000 civilnih žrtava. Civili su najviše umirali od tzv. španjolske gripe, a naši ratnici na bojištima od Galicije do Soče. Najviše hrvatskih domobrana izginulo je na srbijanskom bojištu, čuvajući granicu Monarhije na Drini, no Pupovcu nije palo na pamet sjetiti se i tih žrtava. Ipak, ono najgore što je Hrvatima ta “pobeda” donijela je tamnica hrvatskog naroda – Jugoslavija, u kojem je zbog srbijanskog i komunističkog terora protjerano i pobijeno na stotine tisuća naših ljudi. Jedino što Tanjug nije javio – je li Pupovac čestitao Vučiću samo u ime SNV-a ili možda i u ime hrvatsko-srpske koalicije SDSS-HDZ-HNS, komentirao je Velimir Bujanec.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.