PUPOVAC NE PRESTAJE: Gotovina i Markač opasnost su za Hrvatsku! To nisu slobodni ljudi

12.04.2015. 22:06:05

Pupovac ne odustaje od svoje retorike. Milorad Pupovac svoju prepoznatljivu retoriku nastavio je i u razgovoru za Novi list gdje se osvrnuo na predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović za koju kaže da tek formira svoje mjesto te je negdje između kampanje i onoga što zaista može. “Još ima elemenata kampanje, ali i pokušaja definiranja konkretnih mjera predsjedničke uloge. Neke od njih ne mogu biti jednostavno shvaćene, prije svega pitanje uloge vojske i načina organiziranja vojske. To je preteška i preozbiljna tema da bi se mogla apsolvirati jednostavnom najavom. Formiranje savjeta za domovinsku sigurnost, uz već dva postojeća vijeća koja se bave sigurnošću, također izazivaju pažnju i pitanje svrhe. Očito će gospođi Grabar Kitarović trebati vrijeme da izgradi profil kao predsjednica. Dajmo joj priliku”, rekao je Pupovac za ovaj medij. Prokomentirao je i osnivanje Vijeća za domovinsku sigurnost te ulogu generala Gotovine i Markača u istoj. “Da su nakon oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču ostvarene najave državnog vrha i ispunjene obaveze preuzete od suda u Haagu, da će se suditi odgovornima za zločine nedvojbeno utvrđene i u oslobađajućim presudama – zločine protiv čovječnosti, protiv ratnih zarobljenika i civila, zločine etničkog čišćenja – onda bi generali Gotovina i Markač bili u pravom smislu slobodni ljudi, a to znači rasterećeni. Ali to se nije dogodilo. I zato najava njihova imenovanja predstavlja opasnost za njih, za Hrvatsku, te pokazivanje ne samo nedovoljnog osjećaja za žrtve, nego i nepoštivanja preuzetih obveza i najavljenih postupaka”, kazao je među ostalim.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.