PUPOVAC: Pozdrav “Za dom spremni” je ustaški i stvara smutnju među narodom ili smeta nacionalnoj manjini

27.02.2019. 17:40:57

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u petak je komentirala razliku pozdrav i poklič “Za dom spremni”.

“Za dom” je jedna od povijesnih varijanti hrvatskog pozdrava i pokliča, a “Za dom spremni” jest službeni, kompromitirani pozdrav NDH koji treba razlikovati od pokliča “Za dom spremni” pripadnika postrojbi iz Domovinskog rata, koji je dio njihovih nikad zabranjenih insignija, rekla je u petak predsjednica.

Komentar je dao i Milorad Pupovac, a mi se samo pitamo kada će prestati ke....ti? Više si naporan, a sve što prelazi dozu prekomjernog i nekontroliranog, ajde malo posjeti psihijatra.

“Razlike nema. Ne postoji razlika, postoji razlika u ljudima koji su to uzvikivali. Oni koji su u vrijeme Domovinskog rata uveli taj pozdrav znali su što on znači i tko je to govorio. Zato su u uredima imali slike Pavelića, zato su dizali ruke u zrak i smatrali se nasljednicima ustaša”, kazao je Pupovac komentirajući predsjedničinu izjavu.

Zastupnik SDSS-a smatra kako se u Hrvatskoj i dalje “drže otvorena vrata za ustaško nasljeđe”.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.