Pupovac: ‘Prikupljali su potpise ispred crkava i vukli ljude za rukav da potpišu protiv Pupovca’

27.06.2018. 17:53:33

Pupovac za srbijanske Novosti tvrdi: ‘Prikupljali su potpise ispred crkava i vukli ljude za rukav da potpišu protiv Pupovca’ “Već petnaest dana sam neprestano meta verbalnih napada na javnim mjestima. To je izravna posljedica kampanje za referendum o izmjenama izbornog zakona, kojima se traži smanjenje broja i prava zastupnika manjina u Hrvatskom saboru. Kad su ispred crkava skupljali potpise vukli su ljude za rukav i govorili: ‘Potpišite protiv Pupovca’, ‘Idemo se riješiti Pupovca’. Tu poruku su poslali i kad su predavali te potpise. Sve to je dovelo do intenzivne verbalne agresije i netolerancije prema meni”, ustvrdio je za srbijanske “Novosti” čelnik SDSS-a, saborski zastupnik Milorad Pupovac, koji navodno ne želi konkretnije govoriti o neprilikama s kojima se suočava, ali dodaje da su o svemu tome predstavnici drugih nacionalnih manjina obavijestili vlasti. Razgovor prenosimo u cijelosti: * Što se događa s tim prikupljenim potpisima? – Oni su sada u Vladi na provjeri ispravnosti. Ako ih bude dovoljno, Sabor će odlučivati jesu li pitanja u skladu s Ustavom, zatražiti od Ustavnog suda mišljenje o tome i na kraju odlučiti hoće li biti referenduma. Međutim, što se tiče odnosa prema manjinama, šteta je već učinjena u kampanji rasplamsavanjem negativnih stavova i emocija. * Hoće li Zagreb raspisati taj referendum? – Svakome odgovornom u državi bi moralo biti jasno koje on posljedice može imati. Prihvaćanje zahtjeva bi bio udarac koji bi za manjine značio korak ka obespravljivanju i pogodovao bi desničarskim i proustaškim krugovima. Mislim da velika većina u Saboru i Vladi nije za taj referendum, pa se nadam da ta inicijativa neće proći. * NA komemoraciji žrtvama ustaškog logora Jadovno-Gospić-Pag ukazali ste da ne dolaze ljudi iz političkog života… – Vlast je bila prisutna na nivou državnog tajnika. Kao što obnavljamo taj spomenik, nastojimo obnoviti i društvenu svijest o tome što se dogodilo. O tom mjestu se ne uči u školama i tu ne dolaze oni koji bi trebali poslati jasnu poruku osude ustaškog režima, ustvrdio je i zaključio Pupovac za srbijanske “Novosti”.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.