Pupovac se u Saboru žalio na rezultate izbora

29.05.2019. 17:31:26

Nakon stanke od dva tjedna zbog izbora za Europski parlament zastupnici u Hrvatskome saboru vratili su se u saborske klupe i danas će raspraviti nekoliko izvješća. Sabor je počeo raspravom stranačkih klubova, a govorio je zastupnik Milorad Pupovac iz Kluba zastupnika SDSS-a koji je referirajući se na izborne rezultate za EP, napao nacionaliste i suvereniste. “I ovi izbori kao i prethodni jasno su pokazali da živimo u vremenu iznevjerenih očekivanja. Samostalnost se pretvorila u gotovo potpunu koloniziranost i rastuću nesposobnost da ključne politike, monetarnu, ekonomsku, vanjsku vodimo koliko toliko samostalno. Sloboda je pretvorena u nejednakost. Iznevjerena je ideja Europe. Unija sve više slabi. Poguduje kapitalu i kapitalističkoj manjini”, kazao je Pupovac. “Množe se pretpotavke za ‘nove pijanke’ kako bi Krleža rekao”, ustvrdio je. “Nova dobro poznata loša prošlost se nudi kao budućnost. Zato treba reći novi nas nacionalizam neće spasiti, jer u njemu kao i onom prije njega, nije stvoreno ništa pozitivno niti će biti stvoreno išta pozitivno. Nacionalizam ne može zamijeniti lažni patriotizam. Ako su to alternative za ovu zemlju onda nema alternative. Ni novi suverenizam neće nas spasiti. On ne spašava Ameriku, a kamoli će Hrvatsku. On kao i nacionalizam ne traži uporište u smanjenju nejdnakosti, već u podizanju žica i zidova u mržnji i predrasudama. Nudi ropstvo u mržnji prema drugima”, ocijenio je Pupovac. Radni tjedan zastupnici su otvorili raspravom o tri polugodišnja izvješća o korištenju europskih strukturnih i investicijskih fondova i pretpristupnih programa pomoći Europske unije, za razdoblje od 1. srpnja 2017. do 31. prosinca 2018. koja pokazuju trend rasta ugovaranja i povećanje isplata korisnicima.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.