Pupovac tvrdi:"(VIDEO) ‘Tvrdi da je kokarda zakonita i štiti četnički pokret’

24.01.2019. 21:39:55

“Milorad Pupovac štiti velikosrpski četnički pokret”, vrlo izravno naglašava Građanska Inicijativa ‘Ivo Pilar’  u svom priopćenju: “Zastupnik u Hrvatskom saboru, predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj i profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Milorad Pupovac tvrdi da se četnička kokarda u Hrvatskoj ne može zabraniti: “Ne postoji zakonska praksa… ne postoji zakonski okvir po kojem bi kokarda koju nose sljedbenici četničkog pokreta bila sankcionirana u našoj zemlji – ne postoji”, izjavio je na Odboru za ustav poslovnik i politički sustav Hrvatskog sabora, u prosincu 2016″, podsjeća ova inicijativa.  “Četnički pokret u Hrvatskoj razvijan je već u dvadesetim godinama prošlog stoljeća. Prvi službeni znakovi bilježe 1927.,  kao godinu osnivanja četničkog pokreta u Zagrebu. Pripadnici  ovog velikosrpskog a potom nacističkog i fašističkog pokreta vrše višedesetljetni monstruozan teror diljem Hrvatske.  Njihova zlodjela i teror  su nedvojbeni  uzrok masovne hrvatske podrške ustroju NDH. Tijekom 1943., 1944., i 1945.,  na Titov poziv, masovno prelaze u redove partizanskih (komunističkih)  postrojbi NOVJ”, objašnjava Željko Maršić u ime Građanske inicijative ‘Ivo Pilar’ i dodaje:“Zanimljivo je primjetiti kako inače glasni novinari  iako upoznati s ovom problematikom, nikada ne sučeljavaju Milorada Pupovca s nadasve zanimljivim pitanjima vezanim uz ovu vrlo aktualnu temu. SOA RH je izvješćem iz 2016. naglasila: ‘I dalje su aktivne organizacije i pristaše četničkih pokreta u državama okruženja. Pri tome postoje i kontakti prema istomišljenicima u RH te prema ostalim organizacijama i pojedincima s velikosrpskih ideoloških polazišta. Ono što zabrinjava jest da je iskazivanje velikosrpskog i četničkog ekstremizma na području RH sve više zamjećivano i među mlađom populacijom…”‘

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.