Pupovac ustvrdio da ne zna hoće li podržati Šveba za ravnatelja HRT-a: Evo Raspudićeve reakcije

19.10.2021. 16:44:00

Saborski zastupnici raspravljaju o novom ravnatelju HRT-a, kojeg je predložio Odbor za informiranje, informatizaciju i medije. Većinu glasova članova odbora dobio je Robert Šveb, protiv kojeg je pak oporba. 

Kako smo već pisali, Zlatko Hasanbegović iz Domovinskog pokreta još je prije dva tjedna upitao Šveba je li on dobio jamstvo od ministrice Nine Obuljen Koržine. Oporba se protiv ovog imenovanja pobunila jer je bila upitna i procedura, zbog čega je sjednica Odbora bila ponovljena, a očekivano je izabran Šveb. Uz Šveba, kandidati su bili Dražen Miočić, Dražen Rajković, Anja Šovagović Despot, Dario Špelić, Željko Valentić i Ivica Zadro.

Danas je i Odbor za informiranje potvrdio Šveba kao ravnatelja HRT-a nakon čega je zastupnica Marija Selak Raspudić pitala predsjednicu odbora Nataliju Martinčević mislili li da je sjednica Odbora farsa kad se već tjednima znalo tko će biti. 

“Ne mogu komentirati tko je što znao. Ja sam sukladno proceduri provela prijedlog odluke”, odgovorila je Martinčević.

Kasnije tijekom rasprave u Saboru, strateški partner HDZ-a Andreja Plenkovića, zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac je kazao kako HRT mora imati kvalitetniji program po uzoru na druge javne televizije te ustvrdio da ne zna kako će glasovati.

Na tu tvrdnju Selak Raspudić pitala je Ninu Raspudića koliko je šanse da Pupovac neće glasovati za Šveba, na što je on odgovorio: “Ako Pupovac bude glasovao protiv Šveba vodim vas na večeru. Ako bude glasavao za, kupite mi slanac.” 

Na smijeh i upite zastupnika vodi li sve njih, Raspudić je kazao kako će voditi samo osobu koja mu je postavila pitanje.

Raspudić je u Saboru upozorio i da je Šveb teško oštetio HRT.

“Našli ste dostojnu zamjenu za Kazimra Bačića – evo kako je još 2009. teško oštetio i osramotio HRT!”, istaknuo je.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: SV/Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.