Pupovca zbog stava o Oluji treba razriješiti u vanjskopolitičkom Odboru

23.07.2015. 15:32:58

Zamjenom teza Pupovac želi tako relativizirati krivnju za rat kojeg je prouzročila Srbija i gdje je agresor jedino i isključivo – Srbija, tvrdi Tepeš Predsjednik Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević Ivan Tepeš priopćenjem se oglasio nakon riječi Milorada Pupovca izrečenih u ovotjednom Globusu. Njegovo priopćenje pročitajte u cijelosti. Etnobiznismen i saborski zastupnik stranke koja je proizašla iz Raškovićevog i Babićevog SDS-a Milorad Pupovac u najnovijem intervjuu jednom hrvatskom političkom tjedniku ponovno je obezvrijedio državu na čijim jaslama živi itekako ugodno čitav svoj radni i životni vijek. Govoreći kako Hrvatska „…nije imala pravo protjerati gotovo 250.000 svojih državljana srpske nacionalnosti samo u toj akciji, one koji su ostali ne zaštititi od ubijanja, a njihovu imovinu od pljačke i paljenja…“ Pupovac zapravo pokazuje kako njemu ništa ne znači slobodna Hrvatska i međunarodne presude koje oslobađaju hrvatske generale koji su vodili prema pobjedi u Oluji, već se radije drži iskrivljene istine po kojoj su svi drugi krivi, a jedino Srbi nevini. Stoga ovom prigodom itekako moramo ponoviti kako je Hrvatska ponosno vodila obrambeni i oslobodilački rat u kojem nije oslobađala Pančevo ili Kragujevac, nego Knin, Petrinju i druga okupirana, opljačkana i  do temelja tijekom četiri godine spaljivana mjesta od strane Srba financiranih, naoružavanih i ljudstvom potpomognutih od strane službenog Beograda. Zamjenom teza Pupovac želi tako relativizirati krivnju za rat kojeg je prouzročila Srbija i gdje je agresor jedino i isključivo – Srbija. Zbog takvih stavova koji su bliži onome što misli i govori srpski predsjednik Tomislav Nikolić nego onome što govori predsjednica Hrvatske Kolinda Grbar-Kitarović, tražimo od Hrvatskog sabora da Milorada Pupovca razriješi dužnosti predsjednika saborskog Odbora za vanjsku politiku jer takvim tezama Pupovac ne može i ne smije predstavljati Lijepu našu u Svijetu. Iako smo svjesni kako je ovaj saziv Sabora na svom kraju, tim bi se činom dokazalo kako je u Saboru ipak ostalo još dovoljno dostojanstva dostatnog za zaštitu najvećih hrvatskih vrijednosti među kojima su Domovinski rat i bitka svih bitaka – pobjedonosna Oluja.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.