Pupovčeve Novosti opet siju mržnju: Objavili fotomontažu Željke Markić uz poruku ‘Navali Željka’

17.02.2017. 12:45:20

TROŠENJE PRORAČUNSKOG NOVCA Udruga U ime obitelji na konferenciji za tisak upozorila je na zloporabu 3,2 milijuna proračunskog novca koji je Savjet za nacionalne manjine za 2016. dodijelio Srpskom narodnom vijeću za tiskanje tjednika Novosti Pupovčeve “Novosti” sinoć su objavile na svojem Facebooku fotografiju s fotomontažom dr. Željke Markić čime nastavljaju širiti mržnju i netoleranciju . Fotografijom najavljuju svoj najnovii broj pod naslovom broj – “Najnovije Novosti od petka na kioscima: Navali Željka!” “Draga Željka, u novom broju Novosti ekskluzivno pročitaj specijalni dossier o Željki Markić, veliku reportažu o Željki Markić, najnovije vijesti iz zemlje i svijeta o Željki Markić, životni intervju Željke Markić sa Željkom Markić te briljantnu kolumnu Željke Markić o Željki Markić! Jesi li sada sretna, Željka?”,  stoji u najavi na Facebooku. Podsjetimo, početkom tjedna udruga U ime obitelji na konferenciji za tisak upozorila je na zloporabu 3,2 milijuna proračunskog novca koji je Savjet za nacionalne manjine za 2016. dodijelio Srpskom narodnom vijeću za tiskanje tjednika Novosti u sklopu ostvarivanja kulturne autonomije nacionalnih manjina, što uključuje promicanje jezika, običaja i kulture manjinskih naroda. Izvješće koje je sastavila udruga U ime obitelji ukazuje na brojne eksplicitne primjere izražavanja netolerancije prema većinskom hrvatskom stanovništvu, kao i ispunjavanje elemenata članka 349. Kaznenog zakona prema kojemu je grubo omalovažavanje Republike Hrvatske zakonski kažnjivo djelo. Ovo su samo neki od primjera kako su o Hrvatskoj i Hrvatima, te Katoličkoj Crkvi pisale “Novosti”: „Hrvati su, uglavnom, još jednom napravili skoro nemoguće, stvorili su državu koja ne može sa sigurnošću prepoznati najobičniju bakteriju u mesu. Bakteriju, ej, ne sofisticiranu računalnu špijunažu ili prosječnom umu nedokučivu poreznu prevaru. Pred običnom, jebenom salmonelom, najdublji inspekcijski umovi Jedine i Vječne stoje kao pred Riemannovom hipotezom. Živjela Hrvatska!“ „Neka se, za primjer, crkva povuče iz škola skupa s talibanskim vjeronaukom, neprosvijećenim vjeroučiteljima, idiotskom mizoginijom, smrdljivim nacionalizmom i pokvarenim revizionizmom koji je crkvene prostore otvorio skoro svakoj ustašoidnoj budali. Od*ebite.“

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.