Pupovcu smeta ‘Za dom spremni’, a srpski navijači i danas uzvikuju ‘Nož, žica, Srebrenica’ i provociraju oko Vukovara

08.03.2020. 09:15:00

SDSS-ov Milorad Pupovac progovorio je o porukama na stadionima prije nekoliko dana optužujući hrvatske suce da “ne prekidaju utakmice zbog ‘za dom spremni’, ‘ubi Srbina’ ili ‘hajmo ustaše’”.

Usporedio je to sa situacijom u Njemačkoj na utakmici između Bayerna i Hoffenheima, gdje su navijači izvijesili poruku protiv vlasnika Hoffenheima Dietmara Hoppa nazivajući ga „ku*vinim sinom“.

“Nakon upozorenja suca pano je uklonjen, ali je vraćen u 77 minuti. U 77 minuti isti sudac prekida utakmicu upućuje igrače u svlačionicu, uprave klubova, treneri zajedno sa igračima dogovaraju se nakon 15 minuta da se vrate na igralište i da nastave utakmicu. Ali kako? Tako da dodaju loptu jedni drugima i da pri tome razgovaraju. I da posrame one koji su poslali tu vrstu poruke. I dobili su cijeli stadion za sebe i ovacije cijelog stadiona zbog geste koje su napravili”, rekao je.

Pupovac pritom zaboravlja ratne povike srpskih navijača. Prije nekoliko dana tijekom utakmice Borac-Sarajevo mogli su se čuti povici “Nož, žica, Srebrenica”.

Podsjetimo, 11. srpnja 1995. srpska vojska na čelu s monstrumom generalom JNA Ratkom Mladićem počinila je jedan od najvećih zločina u Europi u 20. stoljeću. Ubili su 8.000 zarobljenih Bošnjaka nakon što su slomili herojski otpor branitelja Srebrenice. Nažalost, javnost slabo zna da je ovaj zločin u Srebrenici samo nastavak iste politike zločina iz perioda NDH gdje su četnici na isti način kao u Srebrenici ubili desetine tisuća muslimana u pokoljima u Goraždu, Foči, Višegradu, Vlasenici, Rogatici, Gacku, Bratuncu i duž cijele granice NDH sa Srbijom.

Podsjetimo i kako su navijači Partizana u Bugarskoj navijače Hrvatske provocirali transparentom Ovčara, a zatim su izvjesili transparent ‘Dogodine u Kninu’.

“Slava srpskom Vukovaru, slava palim i živim herojima Vukovara”, pisali su navijači Zvezde.

Što smeta Pupovcu?

“Kod nas nije bilo suca koji je prekinuo utakmicu zbog uzvika sličnih ovih ili zbog povika „za dom spremni“ ili zbog povika „ubi, ubi Srbina“ ili zbog povika „hajmo, hajmo ustaše“ ili zbog hukanja imitirajući majmunsko glasanje kad se pojavi tamnoputi igrač na terenu u protivničkoj ekipi. Oni koji su trebali osuditi, autoriteti, oni su rekli da nisu ništa čuli i da je sve proteklo u najboljem redu. Tako smo se pravili i u prošlu subotu kad je posrijedi maksimirska utakmica. Nijemci se ne prave da ne čuju. Njihov državni vrh se ne pravi da ne čuje, njihov državni vrh poduzima sve što je potrebno”, rekao je Pupovac prije nekoliko dana, a bez da se zapitao što rade srpski navijači.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Miroslav Herceg/Foto: Snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.