Puštanje na slobodu Gorana Hadžića je je još jedan šamar haškog suda svim njegovim žrtvama

15.04.2015. 13:59:38

Vijest da ratni zločinac Goran Hadžić privremeno izlazi na slobodu je još jedan šamar koji je svim njegovim žrtvama opalio međunarodni kazneni sud u Hagu. Krvnik Vukovara je navodno ozbiljno bolestan i dolazi na oporavak u Novi Sad. Kao što je javno poznato taj ratni zločinac odgovoran za stotine žrtava u Hrvatskoj, osobito u istočnoj Slavoniji je do sada liječen u nizozemskim bolnicama i ukoliko je to doista tako ne vidimo nikakvu prepreku da to tako i ostane. Ono što dodatno izaziva našu sumnju u njegovo zdravstveno stanje  je činjenica   da je u javnost plasirana ista takva informacija  kada se radilo o  Vojislavu Šešelju. I tada se tvrdilo da je taj ratni zločinac pušten   da umre na slobodi u Srbiji. Vojislav Šešelj po svemu sudeći  je izvanrednog zdravstvenog stanja, a informacija je puštena u javnost s namjerom opravdanja ne učinkovitosti haškog suda. Svakodnevno svjedočimo o njegovim rasističkim ispadima po Srbiji, a vidimo da ga Hag ponovno traži u svojim ćelijama, vjerojatno na zahtjev svojih nekada podređenih vojvoda, kojima svojim djelovanjem smeta jer oni trenutno zauzimaju pozicije predsjednika Srbije i predsjednika vlade Srbije. Ovakvi postupci haškog suda su nepotrebni iz više razloga. Osnovni i temeljni je taj što ovakav postupak ponovno i ponovno traumatizira sve žrtve Gorana Hadžića, ponovno ih vraća u vremena kada je „skladištar iz Pačetina“ bio gospodar života i smrti u istočnoj Slavoniji. Ponovno otvara stare rane koje stradalnici moraju ponovno proživljavati. Ponovno ih se viktimizira. Druga razina priče je ta da ni jedan haški optuženik koji je mogao biti poveznica između ratnih zločina i genocida u Hrvatskoj s bivšom Jugoslavijom, danas s Republikom Srbijom, gotovo pa da nije dočekao pravu presudu haškog suda. Ili su dobili smiješno male kazne (Šljivančanin, Mrkšić) ili su počinili suicid (Dokmanović, Babić.) ili su umrli u zatvoru (Milošević),  a svjedoci smo da je najnovija “moda” u Hagu – biti bolestan. Dakle, osobe odgovorne za ratne zločine nad Hrvatima tijekom Domovinskog rata ili budu abolirane, ili se samoubiju, neki „umru“, neki polude (Radić) a neki završe i kao zastupnici u Saboru Republike Hrvatske. Zato nas i ne čudi kad Radio Dunav, Džakulina i Pupovčeva vukovarska radio postaja vijest o ratnom zlikovcu Goranu Hadžiću donosi  na slijedeći način .. „Nakon što je Haški sud za ratne zločine prihvatio žalbu predsednika Republike Srpske Krajina Gorana Hadžića i pušta ga na privremenu slobodu…“, bez navodnika, bez tzv. u nazivu paratvorevine pobunjenih Srba. Ništa nas više ne može iznenaditi.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.