Pušten je u promet: Pogledajte kako izgleda obnovljeni rotor u Remetincu

26.01.2020. 09:35:00

Na obnovi rotora u Remetincu u najvećoj špici radilo je i do 350 ljudi dnevno, a utrošeno je 330 milijuna kuna. Cestovni dio u promet je pušten danas, dok će tramvajska pruga, pješačke i biciklističke staze te hortikulturno uređenje okoliša biti gotovi početkom svibnja.

Remetinečki rotor, jedan od najprometnijih kružnih tokova kuda je u prosjeku prolazilo i do 100.000 automobila dnevno, zatvoren je u prosincu 2018., radi temeljite rekonstrukcije.

Prvi dio radova je dovršen i rotor je jutros, nakon 14 mjeseci, opet pušten u promet.

'To su cestovne prometnice na rekonstruiranom rotoru, izvedeni tunelski podvožnjaci i svi pristupni cestovni pravci iz Remetinečke ceste, Dubrovačke avenije, Jadranske avenije i Jadranskog mosta', objasnili su u Gradu, javlja Dnevnik.hr.

Dovršetak drugog dijela, tramvajske pruge, pješačke i biciklističke staze i okoliša, očekuje se početkom svibnja, a tada će biti i službeno otvaranje rotora.

Noćas se još uklanjala sva privremena signalizacija kojom se dosad regulirao promet da bi se oko šest sati pustile ceste u promet.

Zoran Poljak, glavni inženjer gradilišta, rekao je da je zadovoljan radovima.

'Srećom, nije bilo većih problema, nesreća, urušavanja ili težih ozljeda', objasnio je Poljak.

Izvor: Tportal

Izvorni autor: T.Ba./Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.