Putem nove verzije Microsoftove konzole TV-om ćemo upravljati glasom i pokretom te, naravno, igrati odlične igre

22.05.2013. 19:53:35

Putem nove verzije Microsoftove konzole TV-om ćemo upravljati glasom i pokretom te, naravno, igrati odlične igre Više od godinu dana pratimo brojne glasine kako Apple priprema televizor koji će imati 'revolucionarno sučelje' i koji će potpuno promijeniti način na koji gledamo i koristimo TV. No, umjesto Applea i njegovog iTV-a, novi način na kojim ćemo u budućnosti upravljati televizorima predstavio je – Microsoft. Ovo je budućnost igranja video igara! Ova je kompanija jučer predstavila novu verziju svoje igraće konzole Xbox One i novu verziju Kinecta koja će se isporučivati s njom. Iako je riječ o igraćoj konzoli, u Microsoftu kažu da je ovo uređaj s kojim ćemo na inovativan način upravljati televizorima, ali i razgovarati putem Skypea. Novim se Xboxom upravlja glasom i pokretima te je prebacivanje između igara, gledanja televizijskog programa uživo i filmova s DVD-a ili Blu-rayja iznimno brzo i jednostavno. Potrebno je samo napraviti određeni pokret rukama ili reći Xboxu da prebaci na određeni program, film, igru, odnosno da pokrene Skype poziv ili Internet Explorer za pregledavanje internetskih stranica i konzola će to odmah napraviti. Također, moguće je ekran na TV-u podijeliti na dva dijela pa dok na većem dijelu gledamo film, na drugom dijelu možemo surfati internetom tražeći informacije o tom filmu – pri čemu se za upravljanje sadržajem na drugom dijelu ekrana kao daljinski upravljač mogu koristiti pametni telefoni. Koliko je nova konzola naprednija i hardverski snažnija u odnosu na svog prethodnika Xbox 360 najbolje govori podatak o broju tranzistora – Xbox One ih ima 5 milijardi, a Xbox 360 500 milijuna, dok je količina radne memorije povećana s 512MB na 8GB. Što se ostalih opcija ove konzole tiče, Xbox One dolazi s Blu-ray pogonom i ima USB 3.0 priključke, dok Kinect sada ima i 1080p kameru. Gameri pripremite se: Evo kada stiže PlayStation 4! Iako još nije poznat datum kada će se novi Xbox pojaviti na tržištu, iz Microsofta su najavili da će to biti 'kasnije ove godine', najvjerojatnije pred blagdansko šoping razdoblje, a još nije poznata niti cijena po kojoj će se prodavati. Osim same konzole, najavljene su i neke igre za Xbox One pa su tako iz Electronic Artsa najavili četiri igre – FIFA 14, Madden NFL 25, NBA Live 14 i EA Sports UFC, najavljeni su i Forza Motorsports 5, Watch Dogs i Assassin's Creed IV Black Flag te nova verzija Call Of Dutyja nazvana Ghost, pri čemu su u ovoj kompaniji napomenuli da je napravljen 'veliki korak naprijed' kada je u pitanju grafika na konzoli. Osim novog Xboxa, ove godine na tržištu bi se trebao pojaviti i PlayStation 4 kojeg će Sony premijerno prikazati na E3 sajmu 10. lipnja. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.