PUTIN ‘ČUPA’ MLADIĆA IZ HAAGA: ‘Želimo ga liječiti u Rusiji, tražit ćemo pomoć pape”

27.05.2017. 19:37:15

RUSIJA SPAŠAVA MLADIĆA "Na naš zahtjev, ruska vlada je uložila molbu da se Mladiću dozvoli liječenje u Rusiji, koju je potpisao osobno predsjednik Vladimir Vladimirovič Putin. Obratit ću se čak i papi Franji s molbom da nas podrži. Vidio sam se s njim nekoliko puta i u dobrim smo odnosima", naglasio je Dorohin “Ratko Mladić nalazi se na rubu života i smrti u pritvoru Haškog tribunala i najvjerojatnije živ neće dočekati kraj suđenja! Upornim odbijanjem da ga puste na privremeno liječenje u Rusiju, suci iz Haaga su Mladiću zapravo potpisali smrtnu presudu!” dramatično apelira Pavel Sergejevič Dorohin, poslanik u ruskoj Dumi i šef Ruskog društvenog odbora za zaštitu generala Ratka Mladića. Dorohin se jučer obratio javnosti na konferenciji za medije koju su organizirali Mladićeva obitelj i odvjetnici. Obratit će se papi Poslanik Dorohin je tri puta posjetio Ratka Mladića u Sheveningenu i uverio se da je njegovo zdravlje pogoršano. – Tim ruskih liječnika konstatirao je da je generalovo zdravstveno stanje drastično narušeno i da on ne može više izdržati u pritvoru u Haagu. Mladić neće dočekati kraj sudskog procesa, a u tom slučaju neće pobijediti međunarodna pravda i pravičnost, već najgore nasilje… Na naš zahtjev, ruska vlada je uložila molbu da se Mladiću dozvoli liječenje u Rusiji, koju je potpisao osobno predsjednik Vladimir Vladimirovič Putin. Ruska država, dakle, garantira da će se Mladić, ako bude pušten, vratiti u Haag na izricanje presude – istakao je Dorohin. – Još se nadamo da je moguće da Mladiću odobre liječenje u Moskvi. Vjerujemo da će pobijediti humanost i da će život generala biti spašen! Obratit ću se čak i papi Franji s molbom da nas podrži. Vidio sam se s njim nekoliko puta i u dobrim smo odnosima… – naglasio je Dorohin.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.