Putin šalje 150.000 vojnika da UNIŠTE ISIL-ovce?!

04.10.2015. 13:27:45

"Uspjeli smo znatno oslabiti vojnu moć terorista (...) Panika i dezerterstvo načeli su njihove redove", rekao je visoki dužnosnik ruskog glavnog stožera, general Andrej Kartapolov. Po njegovim riječima, "šestotinjak boraca IS-a" je napustilo svoje položaje i pokušavaju ući u Europu". U Siriju ruski predsjednik Vladimir Putin namerava poslati 150 tisuća vojnika “kako bi Islamsku državu jednom zauvijek izbrisao s lica zemlja”, piše britanski Express. “Jasno je da Rusija želi očistiti zapad zemlje, zauzimajući Raqqu te tamošnja plinska i naftna polja, pogotovo oko Palmire”, prenosi Express izjavu neimenovanog izvora. Rusija je u subotu izvijestila da njezini zračni udari u Siriji započeti u srijedu siju “paniku” među pripadnicima Islamske države (IS), te da su nagnali više od 600 njezinih pripadnika da napuste svoje položaje. “Uspjeli smo znatno oslabiti vojnu moć terorista (…) Panika i dezerterstvo načeli su njihove redove”, rekao je visoki dužnosnik ruskog glavnog stožera, general Andrej Kartapolov. Po njegovim riječima, “šestotinjak boraca IS-a” je napustilo svoje položaje i pokušavaju ući u Europu”. Moskva je usto najavila jače zračne udare u Siriji i spremnost na suradnju sa svim zainteresiranim zemljama, pošto je u zadnja 72 sata ondje izvela više od 60 udara. “Ne samo da ćemo nastaviti udare … nego ćemo ih i pojačati”, istaknuo je Kartapolov, a prenijela je ruska novinska agencija RIA. Kartapolov je dodao da je rusko zrakoplovstvo uništilo više od 50 objekata IS-a u Siriji u više od 60 polijetanja u zadnja tri dana. Istaknuo je da su zračni udari znatno oslabili vojnu moć sirijskih terorista i da su na njihovoj meti uglavnom bili zapovjedni centri, skladišta oružja i pogoni za proizvodnju oružja. Sjedinjene Države i njezini saveznici su oštro kritizirali rusku zračnu kampanju u Siriji, gdje SAD predvodi međunarodnu koaliciju protiv IS-a.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.