Rađino igralište u Splitu: Dico, ovo je za vas

23.06.2021. 20:00:00

Hrvatski košarkaški savez izgradio je novo košarkaško igralište u sklopu sportskih terena splitske OŠ Ravne Njive – Neslanovac. Novo igralište nosi ime jednog od najvećih hrvatskih košarkaša u povijesti – Dine Rađe.

– Dico ovo je za vas, čuvajte ga, pazite ga, vaše je, nije školsko nije ničije nego je vaše, recite svima da ne lipe žvake, bacaju škovace, guštajte, rekao je stanovnik košarkaške Kuće slavnih Dino Rađa otvarajući igralište, piše HRT.

Predsjednik HKS-a Stojko Vranković splitskom gradonačelniku Ivici Puljku uručio je loptu s potpisima svih hrvatskih reprezentativaca. Gradonačelnik je pokazao da se odlično snalazi s loptom u rukama.

– Zahvaljujem Hrvatskom košarkaškom savezu ovo je njihova donacija djeci grada Splita i građanima grada Splita, a mi ćemo kao grad se truditi da ovakvih igrališta ima još više, a posebno nam je drago šta je ime terena posvećeno jednom od najvećih hrvatskih sportaša gospodinu Dinu Rađi, rekao je gradonačelnik Splita.

Splićani se pozivaju da idućega tjedna dođu u Spaladium arenu i podrže reprezentaciju na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Tokiu.

– Sigurno da imamo želju plasirati se na Olimpijadu u Tokiju. Dat ćemo sve od sebe, očekivanja su da u svakoj utakmici budemo najbolji mogući, pa ćemo vidjet gdje će nas to odvest, rekao je Veljko Mršić, izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije.

Sportska dvorana ove škole nosi ime Dražena Petrovića pa su vijenac pod Draženovom slikom postavili njegovi suigrači i prijatelji Stojko Vranković i Dino Rađa.

Izvor: narod.hr

Izvorni autor: mh/Foto: fah

Autor: