Radmanovi otkazi zamjena su za likvidacije iz '45. i zarobljavanja iz '72.

25.02.2015. 17:04:41

"On je nasljednik komunističkih zločinaca, radi zločine u obliku u kojem ih može napraviti. Dakle dati otkaz, marginalizirati i začepiti usta", tvrdi Milan Ivkošić Nakon što je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Goran Radman zatražio pismena očitovanja o medijskim istupima i izjavama Hloverke Novak Srzić i Joze Barišića vezano za prijenos inauguracije 15. siječnja, slučaj je komentirao i novinar Milan Ivkošić. Hloverki je, kako neslužbeno doznajemo, uručen čudnovat dokument naslovljen kao 'Poziv za iznošenje obrane prije namjeravanog redovitog otkaza ugovora o radu'. Urednik i član Programskog vijeća Jozo Barišić navodno je za sada dobio samo zahtjev za očitovanjem o autentičnosti iskaza, nakon kojega najčešće slijedi i poziv za iznošenje obrane prije namjeravanog redovitog otkaza ugovora o radu. Njihov je krimen što su otvoreno ukazali na propuste Elizabete Gojan u prijenosu inauguracije. "To me ne čudi. Radman je jednom u Beogradu kao predstavnik jugoslavenske omladine primio štafetu umjesto Josipa Broza Tita. On je čovjek totalitarne svijesti, jedne represivne svijesti. To je čovjek koji po prirodi vlastite prošlosti kažnjava sve koji nisu na liniji Josipa Broza Tita, komunizma i ultraljevičarstva", rekao je Ivkošić. Novinara donekle čudi da su brojni kolege bili voljni ostati na takvom HRT-u, ali da je Radman polako gradio imidž dok nije pokazao pravo lice. "On je i postavljen zato da što više komunističkih elemenata vrati u televizije, novinarstvo i javnost. Napravio je karijeru na valu komunističkih obračuna s nacionalistima iz '71. godine. Prirodno je od njega očekivati da se služi ovakvim metodama", nastavlja novinar. Ivkošić je podsjetio na izjavu kolege Tihomira Dujmovića koji je jednom prilikom rekao da su nas "'45. ubijali, '72. zatvarali, a sada nas sprječavaju i daju otkaze". "To je Radman. Ovaki postupci demokratska su zamjena za likvidacije iz '45. i zatvaranja iz '72. On nije u stanju to raditi, ali jest davati otkaze. Sve u duhu partije i nasljedstva. On je nasljednik komunističkih zločinaca, radi zločine u obliku u kojem ih može napraviti. Dakle dati otkaz, marginalizirati i začepiti usta. Nadam se da će njegovo vrijeme brzo proći", zaključio je Milan Ivkošić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.