Ramljak prodao Todorićevu vilu za 8,1 milijun eura, a helikopter i jahta više nisu na prodaju

30.10.2017. 18:05:58

SLUČAJ AGROKOR Izvanredna uprava Agrokora u ponedjeljak je na sjednici Privremenog vjerovničkog vijeća dobila odobrenje za provođenje ugovora o kupoprodaji Ville Castello u Medveji slovačkom investitoru za neto cijenu od 8,12 milijuna eura, uvećanu za pripadajući porez, priopćeno je iz Agrokora. Proces prodaje odvijao se u dvije faze - u prvoj je zaprimljeno šest indikativnih ponuda od raznih međunarodnih investitora za koje je osiguran obilazak nekretnine, a druga je uključivala predaju obvezujuće ponude s rokom isteka do 16. listopada ove godine, u kojoj su nakon daljnjih pregovora s potencijalnim kupcima zaprimljene dvije finalne obvezujuće ponude. Dostava obvezujućih ponuda je uključivala i uplatu od 10 posto tražene cijene i parafiranje ugovora o prodaji. Izvanredna uprava Agrokora pokrenula je sredinom kolovoza postupak prodaje Ville Castello u Medveji u općini Lovran, po cijeni od 7 milijuna eura bez PDV-a, procijenivši da ta nekretnina nije neophodna za poslovanje koncerna. Villa Castello nalazi se u blizini plaže u Medveji, na posjedu ukupne površine 10.062 četvorna metra. Stambene površine u dva objekta je 969 četvornih metara, od čega u glavnoj zgradi dvorca 851. Uz glavnu zgradu je depadansa, odnosno pomoćni objekt za goste ili osoblje, s dva apartmana i zajedničkim dnevnim boravkom. Uz Villu Castello, izvanredna uprava pokrenula je i prodaju jahte Riva 85 Opera nazvana "Jana" i helikopter. No, kako se navodi se u priopćenju, proces prodaje pokretnina u vlasništvu Agrokora - jahte i helikoptera, koji su za razliku od Ville Castello opterećeni založnim pravima, je obustavljen. Kako su obje nekretnine opterećene založnim pravom u korist Addiko banke, a pravni timovi nisu uspjeli pronaći za banku prihvatljivo rješenje o prebacivanju zaloga na sredstva ostvarena prodajom, proces prodaje ovih pokretnina morali su biti zaustavljeni, a bit će ponovno pokrenut po postizanju nagodbe, kaže se u priopćenju.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.