‘RASKRINKAO’ BEGU: ‘Osobno poznajem tu bagru, Begin kafić u Glini je bio rasadnik četničke ideje’

10.01.2017. 09:07:55

BIO BI GRADONAČELNIK GLINE "On je suučesnik već u prvom koraku izgradnje velike Srbije, a to je "referendum o prisajedinjenju", dakle može ga se nazvati čovjekom koji je podizao revoluciju protiv Hrvatske. S još nekolicinom lokalnih "intelektualaca" bili su okosnica pobune u glinskom kraju", doznajemo od Beginih bivših sugrađana Pretendent na mjesto gradonačelnika Gline, Dragan Vujičić Bego, ostao je u sjećanju stanovnika ovog grada, i to iz predratnog perioda kada se “kuhala” ideja ovelikoj Srbiji. Jedan od šefova te paklene kuhinje je, tvrde, Bego koji je u kampanji za glinskog gradonačelnika – do grla. Upravo zbog ove kandidature, stanovnici Gline imali su potrebu upozoriti o kakvoj je osobi riječ: – Ovo govorim kao kroničar tog doba,jer sam živio tamo i gledao razvoj događaja, i ovu bagru poznam osobno. Jedan sam od rijetkih Hrvata koji su kontaktirali sa svim lokalnim bajama i kojeg su poštovali (koliko su morali ili mogli) – kazuje naš izvor (podatci poznati redakciji). – Bego je prije svega običan kriminalac, organizator pobune u glini( što je po meni najvažniji krimen), neobrazovan i niže inteligencije, neuljudan je i nekomunikativan… Nemoguće je da takvu ideju ne zastupa netko drugi iza njega poput Miljka Radanovića. E, on je već mastermind  cijele operacije. Miljko Radanović je četničko zlo sličnih karakteristika kao i Bego, ali je prilično inteligentan. Njegov kafić na glinskom korzu, “As”, još je od ’88 bio leglo i rasadnik velikosrpske i četničke ideje. Gosti koji su dolazili uglavnom su imali bradu, i to podužu… Begin kafić je služio za sastajalište “početnika” dugo prije početka oružanih sukoba, što zbog političkog uvjerenja, što zbog zarade. Građani koji nisu dijelili takve stavove uglavnom su zaobilazili njegov kafić iako se nalazio u samom centru. On je suučesnik već u prvom koraku izgradnje velike Srbije, a to je “referendum o prisajedinjenju”, dakle može ga se nazvati čovjekom koji je podizao revoluciju protiv Hrvatske. S još nekolicinom lokalnih “intelektualaca” bili su okosnica pobune u glinskom kraju. Bio je diskretan u tome što radi (razlog je kukavičluk), nije se posebno isticao vizualno. Ovakav kakav je, niskog rasta, glava urasla u ramena, nije se uklapao u stereotip četnika, ne pretjerano bistar, nije imao nekakve perspektive u novoj Srpskoj Republici, pa su mu dali “značajnije” funkcije poput nošenja pištolja uz lokalne i ine moćnike,što bi se danas nazvalo tjelohranitelj… – doznajemo nepoznate detalje iz životopisa mogućeg hrvatskog gradonačelnika koji se na sva usta hvali kako ima potporu Plenkovića i svih značajnijih hrvatskih poduzetnika.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.