RASPADA SE ŠKORIN TIM!? Izdao je desnicu?! Jeste li vidjeli s kim se on slika?

03.11.2019. 12:25:00

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro spokojno je krenuo u svoju bitku za Pantovčak, a premda su mu ankete pa i dobar dio građana naklonjeni, to ne znači da se ne bori s problemima unutar tima s kojim se okružio. Naime, kako saznajemo iz izvora bliskih potencijalnom predsjedniku njegova suradnja s Mostom, polako, ali sigurno postaje problem među Hrvatskim suverenistima koji su ga prvi podržali, a čija je najutjecajnija članica Ruža Tomašić. ”Suverenisti su gurnuti u drugi plan, stječe se dojam da mi u Škorinom timu uopće ne postojimo te da je on samo Mostov predsjednički kandidat, a mi smo ga gorljivo podržavali od prvog dana, pitam se čiji je to utjecaj i čiji interes”, navodi naš sugovornik blizak Suverenistima napominjući niz događanja na kojima su oni, za razliku od Mosta bili u drugom planu. ”Škoro je primjerice u Velikoj Gorici bio u društvu Mostovaca s njim se pojavio Marko Sladoljev iz Mosta, i to je ovjekovječeno na njegovim društvenim mrežama, i u Zagrebu sastanči sa Božom Petrovom, tijekom gostovanja u Benkovcu slikao se s Mirom Buljem, a primjerice Zekanović nije rodom iz Poličnika. Kako je to moguće? Suverenisti su očito stavljeni u drugi plan, jasno je da mi u sabornici trenutačno nemamo toliku snagu kao što je ima Most, ali unatoč tome, ako misli ujediniti desnicu nije u redu da nam ovo čini. Škoro se okružio  Mostovcima, sjetite se da je to ekipa koju je financirao Todorić pa i Branko Roglić blizak prijatelj Stipe Mesića. Mi smo pomalo razočarani, ispada da smo bili naivci i da nas je iskoristio za potporu desnice, a da će se sada preko Mosta približavati centru, mi ćemo ispasti iz igre, i tu od ujedinjenja desnice nema ništa, niti će išta biti”, očajan je naš sugovornik iz Suverenista. Zanimljivo i portal zadarski.hr objavio je ovih dana izjavu dopredsjednika HSP AS Ante Žonija Maksana koji je izjavio kako odluku o potpori na predsjedničkim izborima, na lokalnoj razini nisu donijeli, ali da je njegov izbor aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

“Zasad smo bliži Škori, ali vidjet ćemo još, čekamo odluku Predsjedništva koja bi trebala uslijediti idućeg tjedna. Kako je naša stranka u koaliciji Hrvatski suverenisti, upravo bismo Škoru podržali u sklopu te koalicije”, izjavio je Dević dodajući da nisu istupili iz koalicije, gdje su zajedno s HDZ-om.

Ovih su se dana mogle čuti glasine kako će starčevićanci, upravo zbog ostanka u HDZ-ovoj koaliciji, napustiti koaliciju Hrvatskih suverenista jer lokalni HDZ od njih očekuje glasovanje za njihovu kandidatkinju. “Odluku o tome koga ćemo podržati donijet ćemo na nacionalnom Predsjedništvu stranke. Predsjednik Županijskog vijeća stranke je rekao svoje mišljenje i stav Predsjedništva, ali ni u kom slučaju za Škoru kao takvoga samoga ili za nekoga drugoga kandidata jer će Predsjedništvo stranke odlučiti o tome kome ćemo dati potporu. Mi smo na platformi Hrvatskih suverenista zaista gospodinu Škori dali potporu da se kandidira jer on je vrhunski čovjek, ali je u svemu tome i gospođa Kolinda Grabar-Kitarović, a za Milanovića nismo ni u kojem slučaju. Po statutu nam je zabranjeno da uopće možemo koalirati sa SDP-om ili srpskim strankama, to je naša osnova, a u odnosu na gospođu Grabar-Kitarović, odlučit ćemo na Predsjedništvo”, kazao je Maksan pa se nadovezao još jednom neobičnom izjavom:

“Kao Hrvatski suverenisti podršku za kandidaturu ćemo dati i Kolindi Grabar-Kitarović, dali smo i Škori, i tako dalje, a programi i dalje igraju ulogu. Ako smo mogli dati potporu Ruži Tomašić za drugi mandat u Europskom palamentu, onda smatram da čak ne bi trebalo biti problema da naša stranka i Kolindi Grabar-Kitarović dade potporu za drugi mandat jer je obrazovana osoba, zaista osoba koja može voditi Hrvatsku na takav način. Gospodin Miroslav Škoro također je školovana osoba, osoba koja može i koja zna i vidjet ćemo što se događa oko njega. Dakle, mi kao stranka na platformi Hrvatskih suverenista ni u kom slučaju nećemo izgubiti svoj legitimitet. Moje osobno mišljenje je da trebamo dati potporu Kolindi Grabar-Kitarović kao predsjednici u drugom mandatu.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Iva Međugorac

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.