RASPAŠOJ U MACOLI Restoran radi kao da nema mjera, unutra hrpa policajaca, ugostitelji bijesni

23.02.2021. 11:28:00

Iz MUP-a odgovaraju kako Policijska uprava ličkosenjska pri terenskoj provjeri nije utvrdila nepravilnosti

Restoran Macola, naime, već dulje od godinu dana radi za brojne policajce koji čuvaju granicu prema Bosni i Hercegovini.

Neki od tih policajaca spavaju u hotelu Macola, koji se nalazi u središtu Korenice, otprilike kilometar od istoimenog restorana, javlja Večernji list.

Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite, od 27. studenoga restoranima je zabranjeno posluživati goste unutra, odnosno mogu kuhati samo za van, a hotelima je dopušteno da ostanu otvoreni, s time da njihovi restorani također mogu posluživati isključivo hotelske goste.

'Ako ste vi tamo jeli i platili, onda su djelatnici napravili propust. Puno je ljudi, ne mogu sve kontrolirati, ali nisu to smjeli napraviti', dodaje.

Restoran Macola nije hotelski restoran, a mi smo uredno posluženi, uz plaćanje na blagajni restorana. 

Iz MUP-a su objasnili kako s Macolom imaju ugovore, sklopljene nakon provedenih javnih natječaja, i za smještaj i za prehranu policijskih službenika granične policije u Korenici.

 A što se tiče pridržavanja epidemioloških mjera, iz MUP-a odgovaraju kako 'Policijska uprava ličko-senjska prilikom terenske provjere nije utvrdila nepravilnosti, kao niti inspektori civilne zaštite, koji su postupali po zaprimljenim dojavama građana'. Također je utvrđeno da svaki korisnik smještaja u bilo kojoj smještajnoj jedinici navedenog vlasnika dolazi u restoran na prehranu te djelatniku koji se nalazi na uslužnoj liniji izdaje 'blok' koji je dobio u jedinici smještaja, nakon čega ugostiteljski djelatnik izdaje hranu i piće, a o čemu djelatnik na kasi izdaje izdatnicu sa specifikacijom korištenih usluga bez izdavanja fiskalnog ili bilo kakvog drugog računa', odgovorili su nam iz MUP-a.

Kad smo se počeli raspitivati za komentar nekih od ugostitelja koji su nezadovoljni činjenicom da njihovi restorani ne mogu raditi, pokazalo se da je nacionalna Udruga ugostitelja bila upoznata s ovim slučajem jer je jedan član skupštine te udruge, zadarski ugostitelj Vinko Smokrović, otišao u Korenicu provjeriti stvar nakon što je čuo da čak i neki autobusi na redovitim linijama staju u restoranu Macola, gdje jedu i vozači, ali i putnici.

'Oni koji bi trebali biti primjer nisu primjer. Oni koji bi trebali provoditi zakon sami ga krše. A nas obične građane zatvaraju', komentirao je Vinko Smokrović.

Izvor: Dalmatinskiportal

Izvorni autor: N.M./Foto: screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.