RASPLET JE NA VIDIKU: ČEGA SE PRIBOJAVA ZORAN MILANOVIĆ

14.12.2015. 21:04:52

Nije lako Zoranu Milanoviću. Rasplet trakavice u vezi sastavljanja nove Vlade, ili raspisivanju novih izbora, je na vidiku. Što mislite čega se pribojava Zoran Milanović? Milanović nije uspio u nakani da uz pomoć Drage Prgometa i Stipe Petrine skupiti 76 popisa novoizabranih zastupnika u cilju konstituiranja novog saziva Hrvatskog sabora i traženja od predsjednice Republike da mu povjeri mandat za sastavljanje Vlade. Očekivano Glavni odbor SDP-a je u subotu odbio prijedlog Mosta za sastavljanju tripartitne vlade i nestranačkog premijera. Vjerujem da bi u sljedeća dva, tri dana moglo doći do rješenja ove trakavice odnosno situacije i da je nakon zaključaka Glavnog odbora SDP-a HDZ bliži tome da s Mostom sastavi Vladu. Naravno pod uvjetom da Tomislav Karamarko pristane na nestranačkog premijera. Sve u svemu rasplet trakavice je na vidiku i izgledna su dva scenarija:sastavljanje Vlade Domoljubne koalicije i Mosta uz nestranačkog premijera ili raspisivanje novih parlamentarnih izbora i imenovanja privremene nestranačke vlade. Zoran Milanović,vjerujem, najteže bi podnio scenarija da predsjednica Republike raspiše nove parlamentarne izbore i istodobno imenuje privremenu nestranačku vladu. Zašto? Naime, u tom scenariju predsjednica Republike bi razriješila Zorana Milanovića i njegovu tehničku vladu. Kako bi Milanović podnio činjenicu da ga predsjednica Republike razriješi? Bila bi to za njega prava „noćna mora“.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.