Raspudić: 'Pomilovanje bi bio katastrofalan politički potez Milanovića, Artukovića su u sudnicu unijeli na nosilima, a Nobilo je bio tužitelj'

21.04.2022. 10:29:00

O milosrđu, Josipu PerkovićuZdravku MustačuZoranu MilanovićuAndreju Plenkoviću i kako je naveo RTL neviđenoj zbrci na desnici govorio je gost RTL Direkta saborski zastupnik Nino Raspudić

"Dobro je biti milosrdan, ali treba znati što je milosrđe. Milosrđe mora to raditi dragovoljno i ne pod prisilom. Na milosrđe mogu pozvati eventualno žrtve ubojica. Milosrdan mora biti onaj koji je moćniji od onoga kome iskazuje milosrđe. U Hrvatskoj to je još uvijek nejasno jesu li to nemoćni starci na kraju života ili su moćnici koji vuku konce", tvrdi Raspudić. 

"Gotovina nije suveren u Hrvatskoj. On može iznijeti mišljenje. To je njegovo pravo", dodaje Raspudić.

Puno ljudi se zaplelo u kontradikcije sa samima sobom, kaže Raspudić. "Anto Nobilo je bio tužitelj u postupku protiv Artukovića koji je imamo 90 godina i dovukli su ga u sudnicu na nosilima. Oni su sudili biljki to je bio ishlapljeli starac koji ništa nije razumio. A ovaj je 15 godina mlađi i priseban", objašnjava.

Raspudić je rekao da je Gotovinina izjava pogrešna. "Ni jedan elementa milosrđa nije prisutan. Ja se ne slažem s Gotovinom. Ja ne mislim da je on izdajica", kaže Raspudić.

"Mi smo protiv ovog pomilovanja jer stvari tu nisu razriješene. Ova tema služi za odvraćanja pozornosti od bitnih tema u Hrvatskoj", smatra saborski zastupnik. 

 Raspudić kaže kao umjesto da pričamo o kriminalu i optužnicama HDZ-a mi pričamo o uvredama predsjednika i premijera. 

 "Ja se mogu složiti s premijerom Plenkovićem da ne treba dati pomilovanje jer sam objasnio zašto to nije čin milosrđa. Nisam siguran tko je ovo sve zakuhao", smatra Raspudić.

Raspudić smatra da bi pomilovanje bio katastrofalan politički i potez.

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: bl/Foto: screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.