Ratni zločinac 'Mićo četnik' 'veteran' pohoda na Hrvatsku i BiH lociran u Vojvodini

28.06.2013. 09:22:12

U rat je otišao još 1992, početkom velikosrbijanske ofanzive u Borovom Selu, Tenji itd. Bio na Vukovarskom ratištu do kraja.
Nakon što je portal slobodnavojvodina.org objavio tekst o ratnim zločincima koji su svoj krvavi trag ostavili u Hrvatskoj i BiH 90-ih godina prošlog stoljeća nakon čega su utočište našliu Vojvodini, javili su im se suradnici iz Sombora sa sljedećim izveštajem: Mićo Sprečaković, ratno ime Mićo Četnik ('48 ili '49 godište). Oniži rastom, krupnije građe.. Rođen u Šekovićima kod Zvornika, BiH. Mjesto prebivališta: Sombor (periferija) Zanimanje: bivši metalski radnik u tvrtki 'Bane Sekulić'. U mladosti bio 'gastarbajter' u Njemačkoj, radio u američkoj vojnoj bazi. Poznat kao Šešeljevac. U rat je otišao još 1992, početkom velikosrbijanske ofanzive u Borovom Selu, Tenji itd. Bio na Vukovarskom ratištu do kraja. Po svojem iskazu, bio je ranjen nekoliko puta. Po izbijanju agresije na BiH, Mićo Sprečaković se sa nekolicinom dobrovoljaca, Bosanaca iz Bačke - upućuje na ratište prvo kod Kalesije; odakle ga ratna zbivanja vode dalje, pa i do Ilijaša - gde je izvršio nekoliko kaznenih djela ratnog zločina nad Muslimanima - zbog čega ga protjeruje i velikosrbijanskao zapovjedništvo. Nakon toga je ratovao je za sebe, i bez zapovjedništva - tako da se ne zna točan broj zločina koje je počinio u BiH. Po završetku rata, vraća se u Sombor. Nekoliko puta je privođen u policiju, uglavnom radi nasilničkog ponašanja i pijanstva, zbog čega ga je napustila i žena. Posjeduje čak i Facebook profil: https://www.facebook.com/mico.sprecakovic
Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.