Ratnici u miru spremni za nove akcije uz pomoć Ministarstva Branitelja

08.09.2013. 14:08:23

1

BJELOVAR - Kao nekada u jeku Domovinskog rata, tako i danas, zajedno i u slozi, bjelovarski branitelji okupljeni oko udruge Hrvatski ratni veterani djeluju složno ne samo kada su u pitanju komemoracije već i na svim drugim društvenim razinama.

Nakon zajedničkog uređenja jezera za rekreaciju u Velikom Korenovu, gdje su članovi Kluba iz Velikog Korenova pokazali međusobno uvažavanje i patriotizam kada su u pitanju projekti od zajedničkog interesa, i ostali su članovi udruge, posebno oni okupljeni oko projekta Ratnici u miru, pokazali visok stupanj zajedništva i sposobnost sinergijskog djelovanja.

Na prostoru Bjelovarskog sajma, gdje su posve sami iz temelja podigli drveni paviljon za izlaganje svojih radova, ratni su veterani u nedjelju 01. rujna prionuli uređenju okoliša i samog paviljona. Dvadesetak članova udruge, najviše onih iz Kluba Veliko Korenovo i Bjelovar, uredili su i obojili kompletan prostor paviljona, zamijenili dotrajale dijelove, počistili korov, kupili kamen i ciglu za uređenje podloge te izradili drvene stolove i klupe za svoje izloške.

Iako su ovoga puta ostali bez potpore jedinica lokalne zajednice, branitelji su uspjeli provesti ove aktivnosti zahvaljujući potpori ministarstva branitelja, koje je podržalo njihovu namjeru da psihološki i socijalno pomognu članovima u reintegraciji u zajednicu. „Nastup na najvećem poljoprivrednom i gospodarskom sajmu u Hrvatskoj prava je prilika za predstavljanje svih mogućnosti hrvatskih branitelja, a to što nam se događa u vlastitom dvorištu bila bi prava šteta propustiti", rekao je predsjednik udruge i voditelj projekta Nenad Šantalab.

Galerija: Rtnici u miru spremni za nove akcije

1 2 3 4 Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.