RATNICI VELIKOG SRCA: ‘Pomoć je otišla branitelju sa sedmero djece’

23.12.2015. 08:28:56

Radi se o umirovljenom ratnom vojnom invalidu koji zbog životnih prilika i bolesti nekih članova obitelji živi u skromnim uvjetima sa samo jednim prihodom uzdržavajući ukupno sebe i sedmero članova svoje obitelji. Humanitarna aukcija koju su podržali i mnogi domaći i strani portali završila je kako su u udruzi Hrvatski ratni veterani i planirali 20. prosinca. Ratni veterani i simpatizeri udruge, njih oko trideset nesebično je poklonilo svoje radove na humanitarnu prodaju preko internetske aukcije koju je pokrenula udruga Hrvatski ratni veterani 10. kolovoza ove godine. Cilj je bio prikupiti što više novčanih sredstava koja bi se dodijelila obiteljima hrvatskih branitelja u teškoj materijalnoj situaciji. S obzirom da su prikupljena sredstva bila relativno mala i da se udruzi javilo tek nekoliko takovih obitelji, upravni odbor je odlučio sav iznos dodijeliti jednoj obitelji. Izabrana je obitelj Bubić iz Dubovca kod Okučana. Radi se o umirovljenom ratnom vojnom invalidu koji zbog životnih prilika i bolesti nekih članova obitelji živi u skromnim uvjetima sa samo jednim prihodom uzdržavajući ukupno sebe i sedmero članova svoje obitelji. Na samoj aukciji našlo se točno 53 predmeta, sve od reda izrađenih vlastitim rukama ljudi koji su sudjelovali u stvaranju Hrvatske te nekoliko predmeta simpatizera udruge koji sami nisu bili branitelji, ali podržavaju ovu akciju koja je odmah na početku dobila naziv Ratnici velikog srca. Ukupno je od 53 predmeta prodano njih sedamnaest putem interneta i u direktnoj aukciji na završnoj svečanosti u Umagu gdje je udruga imala svoj štand na božićnom sajmu i gdje je aukcija i službeno okončana 20. prosinca 2015. Akciju je podržala i jedna obitelj iz Međimurja sa direktnom donacijom u novcu. Akciju su sve vrijeme trajanja pratili kao medijski pokrovitelj bjelovarski portal Zvono.eu, Bjelovar.info, portal Glasa Slavonije te radio postaje Krugoval iz Garešnice, Super radio iz Čazme, Bjelovarsko bilogorski radio BBR, portal Dragovoljac.com te mnogi drugi portali iz Hrvatske i inozemstva.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.