RAZBIJEN MIT O GLOBALNOM ZAGRIJAVANJU Ugljični dioksid hladi atmosferu

28.05.2013. 11:06:59

Sve ono što ste dosad čuli o efektu staklenika, ugljičnom dioksidu i globalnom zatopljenju moglo bi biti netočno. Barem tako tvrdi zadnja NASA-in studija. Nalazi te studije pokazuju kako je štetno globalno zatopljenje za koje smo tvrdili da će nas uništiti, zapravo korisno jer hladi atmosferu. Martin Mlynczaki i njegovi suradnici u NASA-inom istraživačkom centru pratili su emisiju plinova u gornje slojeve zemljine atmosfere tijekom nedavne solarne oluje, između 8-10. ožujka 2013. Otkrili su da se golema količina energije koju otpušta sunce tijekom ove oluje zapravo reflektira visoko u atmosferu umjesto da se nakuplja u donjim slojevima atmosfere, kako se tvrdile dosadašnje studije. Rezultat je proces hlađenja koji je potpuno oprečan prijašnjim tvrdnjama NASA-inog centra za klimatologiju koji je tvrdio da je efekt staklenika glavni uzročnik globalnog zatopljenja, prenosi NaturalNews. I ugljikov dioksid i dušikov oksid, inače rasprostranjeni u Zemljinoj gornjoj atmosferi, zapravo su "prirodni termostati" koji kada se termosfera zagrije, tjeraju toplinu u ostatak svemira i tako održavaju povoljnu temperaturu. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.