‘RAZBIT ĆU TE K’O MAČKU’ Nasilje na hitnoj: Mlada žena nokautirala zaštitara, napala i liječnika: ‘Hladi se! On se hladi’

18.02.2022. 10:46:00

Strpljenje nije jača strana mlađahnoj Lauri, koja je na hitnom prijemu Kliničke bolnice Sveti Duh u Zagrebu nasrnula na liječnika i zaštitara koji, prema njezinoj osobnoj procijeni, nisu dovoljno ažurno pomogli njezinom dečku.

“Čovjek je ugrožen, hladi se! On se hladi”, vikala je 26-godišnjakinja medicinskom osoblju, a potom im je zaprijetila da će sve snimiti mobitelom. Kako dežurni tim nije reagirao na njezine povike, odlučila je s riječi prijeći na konkretna djela. Prvo je doktora povukla za rukav kute, a kada ju je zaštitar upozori da se okani liječnika, svoj je bijes uperila prema njemu.

“Zaštitaru je uputila više udaraca zatvorenim dlanom ruke (šakom) u području obraza i čela, te pritom vikala i galamila riječima: ‘Razbit ću te k’o mačku’. I to sve na zgražanje prolazećih građana te građana i bolesnika koji su se nalazili u KB-u Sveti Duh i ispred prijema iste”, stoji u presudi. 

Napravila scenu pa pobjegla

Da je nokautirala zaštitara i navlačila doktora na ročištu potvrdio je portir, a liječnik je otkrio kako mu je Laura uspjela poderati zaštitnu odjeću koju je imao na kuti zbog korone. Dodao je i kako se  cirkus odigrao pred više pacijenata i građana koji su čekali svoj red.

“Pobjegla je s mjesta događaja prije dolaska policije. Pacijent kojemu je bila pratnja zaprimljen je u hitnu i obrađen, a kasnije je pušten iz bolnice”, svjedočio je liječnik. 

Za neovlašteno snimanje mobitelom prekršajna sutkinja kaznila ju je s 200 njemačkih maraka, odnosno 754 kune, a za napad na liječnika i zaštitara dobila je deset dana uvjetnog zatvora. Mora platiti i 300 kuna troškova postupka.

Sud i policija do Laure nisu mogli doći, pa joj je suđeno u odsutnosti. Odjavila se s adrese prebivališta u Jastrebarskom te otišla živjeti u Zagreb u kojem nije prijavila adresu pa ne znaju gdje je točno. 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: D.V./Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.