REAGIRANJE: Na snimci s Karamarkom i Mamićem u Sheratonu nije bila Ana Karamarko

12.07.2016. 16:31:40

Ana Karamarko javila se Nacionalu dopisom u kojem demantira navode da se nalazila sa svojim suprugom i Zdravkom Mamićem u hotelu Sheraton.

Dopis Ane Karamarko prenosimo u cijelosti:

Poštovani gosp. glavni uredniče,

Obraćamo Vam se kao punomoćnici Ane Karamarko, povodom članka objavljenog na stranicama 13, 14 i 15 tjednika „Nacional“, dana 07. lipnja 2016.g., pod naslovom „TAJNI PREGOVORI sa Zdravkom Mamićem DAN NAKON OBJAVE ODLUKE VRHOVNOG SUDA da mu se suđenje premjesti u Osijek, Zdravko Mamić sastao se s prvim potpredsjednikom Vlade Tomislavom Karamarkom i njegovom suprugom Anom, što pokazuje snimka u posjedu Nacionala“. Članak je najavljen na naslovnici sa fotografijom i tesktom „Hotel Sheraton, 27. travnja 2016 TAJNI PREGOVORI sa Zdravkom Mamićem, Dan nakon objave odluke Vrhovnog suda da mu se suđenje premjesti u Osijek, Mamić se sastao sa Anom i Tomislavom Karamarko“. Članak je istog dana objavljen i na internet portalu http://www.nacional.hr/tajni-pregovori-sa-zdravkom-mamicem/.

U predmetnom članku iznijete su neistinite tvrdnje vezane uz ime Ane Karamarko pa temeljem čl.41. st.1. Zakona o medijima, zahtijevamo objavu ovog ispravka i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora na način na koji je bila objavljena informacija na koju se ispravak odnosi.

Temeljem čl.42. st.1. Zakona o medijima, navodimo Vam na koje dijelove teksta se ovaj zahtjev za objavom ispravka odnosi:

„TAJNI PREGOVORI sa Zdravkom Mamićem DAN NAKON OBJAVE ODLUKE VRHOVNOG SUDA da mu se suđenje premjesti u Osijek, Zdravko Mamić sastao se s prvim potpredsjednikom Vlade Tomislavom Karamarkom i njegovom suprugom Anom, što pokazuje snimka u posjedu Nacionala“;

„Tomislav Karamarko, njegova supruga Ana Karamarko i Zdravko Mamić sastali su se u zagrebačkom hotelu Sheraton 27. travnja ove godine, dan nakon što je objavljeno da će se suđenje za izvlaćenje više od 100 milijuna kuna iz Dinama umjesto na Županijskom sudu u Zagrebu, odvijati u Osijeku, a Nacional posjeduje snimku koja to potvrđuje“;

„Svjedok sastanka našao se tog dana u hotelu Sheraton ….i ondje je uočio jednu ženu koju isprva nije prepoznao, ali je kasnije shvatio da je riječ o Ani Karamarko …. svjedok tog događaja bio je ondje najmanje 45 minuta u isto vrijeme kad i bračni par Karamarko i Zdravko Mamić tvrde Nacionalov izvor i posrednik koji je dostavio snimku“;

„…. snimka koja traje oko minutu i pol nije najkvalitetnija, ali se u dva navrata jasno mogu vidjeti Tomislav i Ana Karamarko kako sjede za stolom i pričaju sa Zdravkom Mamićem“;

Kako se radi o neistinitim informacijama vezanim uz ime Ane Karamarko to ista zahtijeva, da temeljem članka 42. st.2. Zakona o medijima, odmah po primitku ovog zahtjeva objavite sljedeći ispravak:

Nije istina da se Ana Karamarko, dana 27. travnja 2016.g., zajedno sa svojim suprugom Tomislavom Karamarkom, sastala sa Zdravkom Mamićem u hotelu „Sheraton“ a kako se tvrdi u predmetnom članku.

Čl.24. st.2. Zakona o medijima glasi: Glavni urednik odgovara za sve objavljene informacije, pri čemu se odgovornost glavnog urednika odnosi i na uredničku obradu objavljene informacije, što znači da Vi, kao glavni urednik, odgovarate za iznesene navode koji predstavljaju netočnu i neprovjerenu informaciju.

Stoga predlažemo da u programskom sadržaju prvog sljedećeg tiskanog izdanja „Nacionala“, kao i na internet portalu www.nacional.hr, objavite ovaj ispravak, jer ćemo u protivnom, u ime i za račun Ane Karamarko, pred nadležnim sudom pokrenuti postupak radi objave ispravka kao i tužbu radi naknadu štete.

U Zagrebu, 04. srpnja 2016.g., Ana Karamarko

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.