Reakcija Hrvatske konzervativne stranke na izbor novog ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića

13.06.2017. 16:06:46

Izbor Bošnjakovića u HKS-u smatraju pozivom svima na uzbunu i oštru reakciju svih stručnjaka i svekolike javnosti Glavni tajnik Hrvatske konzervativne stranke, Denis Bevanda, reagirao je na izbor novog ministra pravosuđa, Dražena Bošnjakovića. “U buri reakcija oko stvaranja nove saborske većine i neprincipijelne koalicije HDZ-a i HNS-a u sjeni je ostala vijest da je u novim preslagivanjima u Vladi za ministra pravosuđa predsjednik Vlade Andrej Plenković imenovao bivšeg ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića. Kakvu je poruku hrvatskoj javnosti izborom Dražena Bošnjakovića poslao hrvatski premijer?”, pita se Bevanda koji dodaje: “Riječ je o osobi koja je autor, ili jedan od autora, aktualnog Ovršnog zakona zbog kojeg posljednjih pet godina gledamo mučne scene izbacivanja obitelji iz svojih domova. Riječ je o osobi koja je 2012. izradila nakaradni, protuustavni zakon po kojem javni bilježnici, a ne sudovi, građane ovršuju samo na temelju ‘vjerodostojne isprave’ javnih bilježnika. Ali koje građane? Na žalost, samo na hrvatske, jer je Europski sud presudio da javni bilježnici ne mogu ovršiti nikoga izvan Hrvatske. Upravo po ovome se vidi sva nakaradnost i zloćudna namjera autora ovog Zakona jer je očito da je donesen kako bi pogodovao malobrojnim partikularnim interesima. Ukratko, ljudi i dalje ostaju bez nekretnine zbog gubitka posla i nemogućnosti otplate kredita u državi koja tone sve dublje zbog korupcije, nesposobnih ministara i neučinkovitog pravosuđa, koje je postalo rak ranom hrvatskog društva, između ostaloga, upravo zaslugom novoimenovanoga ministra. I umjesto da za ministra pravosuđa bude izabran čovjek koji će ispraviti ovaj protuustavan zakon, na ovu dužnost premijer donosi jednostavno neshvatljivu i šokantnu odluku. Imenuje čovjeka koji je jedan od glavnih krivaca za donošenje aktualnog Ovršnog zakona na kojem su se neki obogatili, a drugi završili na cesti ili čak oduzeli sebi život”, poručuju iz HKS-a. Izbor Bošnjakovića u HKS-u smatraju pozivom svima na uzbunu i oštru reakciju svih stručnjaka i svekolike javnosti. “S obzirom na to da aktualnu Vladu očito ne zanima mišljenje njezinih birača, nadamo se da će nakaradni Ovršnog zakon ukinuti pod pritiskom Europske unije, i to uskoro, kada stigne njezin odgovor eurozastupnici Ruži Tomašić, koja je u travnju postavila pitanje Europskoj komisiji da donese odluku o tome je li hrvatski Ovršni zakon u kojem javni bilježnici provode legaliziranu pljačku u Hrvatskoj u skladu s europskom pravnom”, zaključuje Bevanda.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.