Reakcija vodstva HDZ-a na izjavu Esih

23.07.2019. 14:57:15

Ona i Hasanbegović pod krinkom zauzimanja za suverenizam bore se za vlastiti probitak

Vodstvo HDZ-a oštro osuđuje izjavu Brune Esih o Andreju Plenkoviću. "Današnja izjava saborske zastupnice Brune Esih kako joj je 'predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ponudio članstvo u stranci i visoku poziciju ako se odrekne Zlatka Hasanbegovića' još je jedna u nizu besramnih laži koje služe za prikrivanje unutarstranačkog kaosa koji vlada u stranci Neovisni za Hrvatsku. Ponovno se potvrdilo da se i gospođa Esih i gospodin Hasanbegović pod krinkom zauzimanja za suverenizam i državne interese, jedino bore za vlastiti probitak i interese, a pritom nisu ni u stanju upravljati malom strankom koja je ispod izbornog praga", stoji u priopćenju HDZ-a. Na Saboru koji je Bruna Esih sazvala u Zadru opet je izabrana za predsjednicu. S time se ne slaže Zlatko Hasanbegović čiji su se istomišljenici sastali u Zagrebu. "Ja sam zbog Hasanbegovića dala košaricu Plenkoviću koji mi je na novinskoj konferenciji htio uručiti člansku iskaznicu HDZ-a nakon osvojenih preferencijskih glasova na parlamentarnim izborima 2016. godine. Plenković mi je tada govorio da sam izuzetno perspektivan kadar, da to vidi on i da to vide drugi i da me želi u HDZ-u, ali da to ne podrazumijeva neke ljude u mojem okruženju. Hasanbegović je bio moj blizak prijatelj i nisam ga se htjela odreći", rekla je Esih ranije u ponedjeljak.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.