Reakcija Željka Sačić: Hrvatski policajci jurili europarlamentarce koji su pokušali doći do punkta u šumi gdje se zaustavljaju migranti????

01.02.2021. 17:32:00

Ma, zaustaviti nasilne zlotvore ( navodno Talijane) koji drsko (i okupatorski )krše hrvatske zakone i nas ustavni poredak..Koji bi, očito je , u dosluhu i dogovoru sa ilegalnim hordama iz BiH , rušili ( ionako porozan) sustav granićne sigurnosti....Puna potpora hrvatskoj policiji u borbi protiv anarhističko marakesko anacionalno lijevo liberalne sekte iz EU "podruma". Biljana Borzan..srami se , ne stitis hrvatske nacionalne interese....namjerno i svjesno podržavaš kršenje hrvatskih zakona te potićeš protuhrvatske laži i klevete. Granica se prelazi preko granićnih prijelaza, a sve ostalo su ilegalni prijelazi, ma bilo tko bio u pitanju - kaže saborski zastupnik Željko Sačić.

Četiri europarlamentarca Pietro Bartolo, Alessando Moretti, Pier Francesco Majorino i Brando Benefei stigli su na granicu između BiH i Hrvatske u subotu da bi se uvjerili na koji način Hrvatska postupa prema migrantima, ali hrvatska policija je to spriječila bez argumenata. 

Talijanski mediji pišu da je situacija u šumi Bojna u Hrvatskoj bila prilično napeta te da je policija jurila potpredsjednika Komisije EU za građanska prava Pietra Bartola i njegove kolege kako bi ih spriječila da dođu na mjesto kontrole gdje migranti uglavnom budu spriječeni da uđu u Hrvatsku. Put je, tvrde, blokiralo nekoliko policijskih kombija i dvadesetak graničnih policajaca.

Hrvatski diplomatski izvori pokušali su postupke policije opravdati navodeći da je prisustvo parlamentaraca moglo potaknuti ilegalne akcije migranata s bosansko-hercegovačke strane.

Nije isključeno da će Europska unija i Italija zatražiti objašnjenje od Zagreba za ovakve postupke policije, prenosi tportal.hr. 

Ovaj incident putem Facebooka osudio je SDP.

‘Najoštrije osuđujemo sprječavanje delegacije europarlamentaraca da dođu do granice između Hrvatske i BiH, kako bi provjerili postupanje prema migrantima. Hrvatska je članica Europske unije te je kao takva dužna poštivati njene zakone i vrijednosti. Je li to ta proklamirana europska politika HDZ-a u koju se Andrej Plenković toliko zdušno zaklinje?’, napisali su SDP-ovci.

 

Izvor: Facebook

Izvorni autor: Željko Sačić/Foto: facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.