REAKCIJE NA PRIOPĆENJE SINDIKATA POLICIJE

31.05.2015. 13:14:30

REAKCIJE NA PRIOPĆENJE SINDIKATA POLICIJE: ‘Samo je milicija nekoć upadala u crkve, uhićivala, zapisivala, pa čak i ubijala’ Činjenica je da je Caritas Zagrebačke nadbiskupije pokušao doći s vodom i hranom do stopostotnih hrvatskih ranih vojnih invalida, a policija ih nije pustila niti na jednom punktu. “Poštujući hrvatsku policiju i cijeneći njihov rad, između ostaloga i rad Sindikata policije (kojega sam kao novinar promovirao i to činim i dalje jer uistinu smatram da je policijski posao zahtjevan i potplaćen), no, izjava predsjednika SPH Dubravka Jagića vezana za prosvjed branitelja na Markovom trgu ne odgovara stvarnom stanju”, stoji u reakciji novinara Vlade Čuture na priopćenje Sindikata policije koji ne odgovara činjenicama. Čutura piše kako se na svim snimkama vidi ulazak policije u Crkvu sv. Marka. “Ako već gospodin Jagić otklanja naziv „milicija“, nameće se logično pitanje – razlike između policije i milicije, jer samo je milicija nekoć upadala u crkve, uhićivala, zapisivala, pa čak i ubijala. Nadalje, neka Jagić objasni tko je to zapovjedio? Drugo, tko to može ograničiti slobodu kretanja i ulazak u crkvu koja je Ustavom zajamčena izuzev „milicije“ koja je to nekoć činila u doba rigidnoga komunizma? Treće, sumnju navlači i Jagićeva izjava da su to nekoć bili branitelji, ne čini se baš po starosnoj dobi lica, a i po fotografijama koje se mogu usporediti da su to bili branitelji? Manji dio njih je neosporan, jer međusobno se svi prepoznaju”, navodi Čutura. I ono što je najtužnije, smatra novinar, je činjenica da je Caritas Zagrebačke nadbiskupije (ljubav bez granica) pokušao  doći s vodom i hranom do stopostotnih hrvatskih ranih vojnih invalida, a policija ih nije pustila niti na jednom punktu. “Osobno sam bio u kontaktu neprestance s tajnikom Zagrebačkoga Caritasa koji je pokušao donijeti vodu i hranu, te stoga imam potrebu upozoriti gospodina Jagića da mu nije na čast obmanjivati javnost, nego reći istinu – tko je to zapovjedio. U normalnom društvu, pa i u zemljama gdje postoji smrtna kazna ljudi imaju pravo na dostojanstvo do zadnjega trenutka svoga života! A hrvatski branitelji, stopostotni ratni vojni invalidi prve kategorije, pred „hrvatskom“ policijom nisu imali pravo na vodu, hranu, lijekove! Ne ulazeći u razloge prosvjeda, ljusko dostojanstvo je iznad svega. Štoviše, i u četničkim logorima bilo je vode, stoga mi je nejasno postupanje „hrvatske“ policije koje pravda gospodin Jagić”, smatra Čutua i  gospodina Jagića moli kad se već pravda, da objasni – tko je zapovijedao i što je stajalo u zapovjedi. “Sukladno Zakonu o pristupu na informacije, očekujem Vaš odgovor, tko je zapovijedao i što stoji u zapovijedi, bilo pismenoj ili usmenoj formi? To nije državna tajna i očekujem odgovor u zakonskom roku!”, piše Čutura.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.