REAL MADRID ZA POVIJEST: Prva momčad u povijesti koja je obranila naslov Lige prvaka

04.06.2017. 08:35:32

Nogometaši Real Madrida postali su prva momčad u povijesti koja je obranila naslov Lige prvaka nakon što su u finalnom dvoboju u Cardiffu pobijedili torinski Juventus s 4-1 (1-1). Realu je ovo rekordni 12. naslov europskog prvaka. Dva je pogotka za Real postigao Cristiano Ronaldo (20, 64), a za drugi mu je asistirao Luka Modrić, dok su mrežu Juventusa pogodili još i Brazilac Casemiro (61) i Marco Asensio (90). Gol za Juventus i to jedan od najljepših u povijesti Lige prvaka postigao je Marijo Mandžukić u 27. minuti. U 84. minuti je isključen napadač Juventusa Juan Cuadrado. Marijo Mandžukić postao je u subotu u Cardiffu prvi Hrvat koji je postigao gol u dva finala Lige prvaka, dok je Cristiano Ronaldo prvi igrač uopće koji je zabio u tri finala. Mandžukić je 2013. godine postigao gol za Bayern, a postao je i tek šesti igrač s dva i više golova u finalu, a treći je nakon Ronalda (Manchester United, Real) i Velibora Vasovića (Partizan, Real) koji je zabio za dva različita kluba u borbi za europski naslov. Modrić, koji je sada prvi hrvatski nogometaš s tri europska naslova, odigrao je cijelu utakmicu za Real, kao i Mandžukić za Juventus, koji je izgubio i peto finale zaredom. Mateo Kovačić je ostao na klupi Reala. Pred 66.000 gledatelja na Millenium stadionu sudio je Nijemac Felix Brych. Strijelci: 0-1 Ronaldo (20), 1-1 Mandžukić (27),1-2 Casemiro (61), 1-3 Ronaldo (64), 1-4 Asensio (90)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.