REGIONALNA DISKRIMINACIJA: NAVIJAČ HAJDUKA JEDNIM KOMENTAROM POSRAMIO SLAVEN BELUPO

10.03.2019. 17:24:20

Nema kraja repovima nakon niza čudnovatih događaja u Koprivnici

Nogometaši Hajduka stigli su do velike pobjede nakon preokreta u Koprivnici. Međutim nije sve protekao bez incidenata. Glavni sudac utakmice Fran Jović prijavio je direktora Slaven Belupa Zvonimira Šimunovića. Epilog svega bio je da je led na natečenu glavu stavljao voditelj osiguranja kojega je ranije zabilježila kamera kako nesuvislo pokušava objasniti zašto je tribina otvorena samo za žitelje pet županija. Incident su vidjeli i neki iznenađeni hajdukovci, voditelja osiguranja je šakama navodno izudarao igrač Slavena, a razlog je bio taj što mu roditelji i djevojka nisu mogli ući na tribinu pa su se vratili kućama. Naime, svo troje su iz – Zagreba. Iz Slavena su danas priopćenjem odlučili pojasniti jučerašnje događaje.

Oglasio se i navijač

“NK Slaven Belupo obrisao je moj komentar ispod njihovog priopćenja pa ga prenosim u cijelosti ovim putem: Poštovani osobno sam došao s curom u Koprivnicu kao građanin RH bez navijačkih obilježja. Moje prebivalište je Split, curino je Varaždin. Njoj je dozvoljena kupnja karte, meni ne. Premda ni na kakav način nisam isticao navijačku pripadnost. Vaša redarska služba je prije kupnje ulaznice tražila osobnu iskaznicu kako bi se uopće došlo do blagajne, te mi nisu omogućili prolazak do iste. Isto su naveli i policijski djelatnici koji su na kraju naredili redarima da prestanu kršiti ljudska prava u vaše ime i puste nas (5min prije početka utakmice) Povjerenik se pozvao na zakon o spriječavanju nereda na športskim borilištima, s obzirom da sam se ovom tematikom bavio i ranije i bio u kontaktu s uredom pučkog pravobranitelja i uredom za sport Vlade Republike Hrvatske mogu vam sa 100% sigurnošću reći kako članak 5. Zakona o spriječavanju nereda na športskim borilištima vam ne omogućava segregaciju građana na temelju mjesta prebivališta. Za potvrdu svega navedenog imate i video novinara Splitskog dnevnika koji je objavio snimku vašeg povjerenika koji potvrđuje klupsku odluku redarima kako postupati. Policija se ogradila od vaše odluke na licu mjesta. Za ubuduće ako niste sigurni što je kršenje ljudskih prava preporučam pročitati Ustav Republike Hrvatske i zakon o suzbijanju diskriminacije. P.s. Vaš povjerenik mi je odbio pokazati odluku o zabrani ulaska građana 16 od 21 županije na tribinu pa vas molim da je vi objavite na način da se vidi tko je istu potpisao kako bi mogao sudskim putem zatražiti naknadu za duševnu bol nastalu usljed vaše regionalne diskriminacije. Ukoliko odbijete objaviti odluku s potpisom osobe koja ju je donijela shvatit ću to kao da nije ni postojala već je vaš povjerenik usmeno tražio od redara kršenje Ustava RH jer je znao da pismeno takvu odluku je protuzakonito donijeti i otvorilo bi meni lakši legalni put za tužbu protiv vašeg kluba P.p.s. još jednom pohvale redarima i pripadnicima policije koji su pokazali razumijevanje i satima pokušavali riješiti problem s vašim djelatnicima koji su protuzakoniti htjeli rastavljati obitelji na temelju prebivališta. Komentar je screenshotan i kopiran ukoliko ga obrišete vrlo brzo će bit u medijima”, poručio je Ivošević.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.