Riječanin vozio pijan, bježao policiji, a onda ga zaustavili i istukli: Dobit će 64.000 kuna odštete

19.06.2019. 13:44:56

Riječanin tvrdi da su mu bez razloga i povoda nanijeli teške tjelesne ozljede zbog kojih će doživotno ostati invalid Ivan Žentil (38) iz Rijeke tužio je Republiku Hrvatsku i MUP koje je zastupalo riječko Općinsko državno odvjetništvo, jer su ga u noći 26. na 27. rujna 2015. godine policajci u postaji pretukli te mu ''bez razloga i povoda nanijeli teške tjelesne ozljede zbog kojih će doživotno ostati invalid" pa time povrijedili pravo osobnosti na dostojanstvo. Nepravomoćnom presudom Općinskog suda, Stalne službe u Opatiji, dosuđeno mu je 64.250 kuna odštete, premda je Žentil tražio 114.150 kuna. Žentila su 26. rujna oko 22.50 sati djelatnicima prometne policije zaustavili u Strossmayerovoj ulici na Piramidi. Naloženo mu je da automobil parkira sa strane, no, on se udaljio s mjesta i nastavio vožnju, ali je na raskrižju Grohovčeve i Ulice Školjić ponovo zaustavljen. Rekao je da su ga policajci silom izvukli iz automobila, bacili ga na tlo, vezali mu ruke na leđa, počeli tući rukama, nogama i pendrecima po cijelom tijelu. Priveden je u postaju Prometne policije gdje je predan dežurnom policajcu te ga je ovaj počeo i fizički napadati, javlja Novi list. U policiji je zadržan do slijedećeg dana poslije 13 sati. Pet dana proveo je Žentil u svom domu, ali je zbog bolova zatražio pomoć u KBC-u gdje je i zadržan nakon operativnog zahvata.

Četiri puta zaustavljen

Protiv policijskih djelatnika prometne policije Igora Sarvaša, Dražena Kerovca i Sanjina Žutelije u međuvremenu je provedena istraga, podignuta optužnica i u tijeku je provođenje sudskog postupka na Općinskom sudu pod optužbom da su vozaču nanijeli teške ozljede i to nakon što ga je prometna ekipa tog dana, u četiri navrata, zaustavljala u prometu. Tijekom prvog zaustavljanja oduzela mu je vozačku dozvolu zbog alkoholiziranosti (napuhao 3,09 promila alkohola, op.a) no, unatoč tomu, vozač je još tri puta uočen za volanom tog dana te zaustavljan od strane policije. Kad su policajci Sarvaš i Kerovec uočili vozača nadomak Školjića, zaustavili su ga, te kako tvrdi tužiteljstvo, fizički ga napali, izvukli iz vozila i bacili ga potrbuške na pod zadavši mu više udaraca pendrecima i potom ga ugurali u službeno vozilo i odveli u prometnu postaju. Trećeoptuženi Žutelija tereti se da ga je nakon što su ga doveli u postaju, više puta udario šakama u predjelu trbuha, bacio na pod pa ga potom sva trojica udarali šakama.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.