Riječka udruga dragovoljaca kazneno prijavljuje Frljića i Blaževića

21.01.2015. 19:44:49

Frljić i Blažević na pročelju zgrade 8. listopada izvjesili su zastavu duginih boja, a Zakonom o grbu, zastavi i himni RH utvrđeno da se taj dan obilježava isticanjem hrvatske državne zastave Udruga dragovoljaca Domovinskog rata u Rijeci podnijet će kaznenu prijavu protiv intendanta HNK Ivana pl. Zajca Olivera Frljića i glavnog dramaturga te kuće Marina Blaževića zato što su na pročelju kazališta na Dan neovisnosti izvjestili zastavu duginih boja, simbol LGBT zajednice, umjesto hrvatske državne zastave, najavio je predsjednik te udruge Mile Biondić na konferenciji za novinstvo. Biondić je istaknuo da su Frljić i Blažević na pročelju zgrade 8. listopada izvjesili zastavu duginih boja, a da je Zakonom o grbu, zastavi i himni RH utvrđeno da se taj dan obilježava isticanjem hrvatske državne zastave. Biondić je rekao da je udruga reagirala tek sada jer je očekivala reakciju osoba odgovornih za imenovanje Frljića i Blaževića na čelne dužnosti u riječkome HNK. Na pročelju riječkoga HNK, osim zastave duginih boja, 8. listopada prošle godine bili su izvješeni i natpisi "Čestitamo dan nezavisnosti" i "Hrvatsko LGBT kazalište Ivana pl. Zajca". Autor: pra/h Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.