Riječni gusari iz Srbije haraju Dunavom!

20.05.2013. 18:06:55

U nedjelju, oko 17 sati, riječni gusari u Srbiji napali su i opljačkali brod 'Segesta' u vlasništvu Dunavskog Lloyda Sisak. I prije je bilo krađa s brodova, no ovo je prvi put da su naoružani pljačkaši napali brod te tvrtke tijekom plovidbe.

Kod mjesta Obrenovac, na 46. kilometru rijeke Save, dok je brod bio u nizvodnom plovu, dva su naoružana pljačkaša prišla brodu 'Segesta' motornim čamcem, popeli se na brod i zaprijetili posadi broda vatrenim oružjem, nakon čega su ukrali neutvrđenu količinu goriva, maziva i potrošnog materijala. Uz sve to na samom brodu napravili su znatnu materijalnu štetu. Posada 'Segeste' odmah je obavijestila tamošnju policiju koja je kasno sinoć napravila očevid. Na brodu se u trenutku napada nalazilo šest članova posade, državljana Republike Hrvatske. I prije je bilo krađa s brodova Dunavskog Lloyda u Srbiji, no ovo je prvi put da su naoružani pljačkaši napali brod tijekom plovidbe. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.