Rijeka: Otkriveno više od 20 tisuća pari krivotvorenih tenisica

21.08.2013. 11:57:23

Riječka policija zaplijenila je kineski kontejner s više od dvadeset tisuća krivotvorenih tenisica namijenjenih bosanskohercegovačkom tržištu. U zaplijenjenom kontejneru pronađeno je 24 720 pari krivotvorenih tenisica popularne marke, procijenjene vrijednosti 260 736 kuna. Tenisice su stigle na kontejneru iz Kine koji je pristao u  Riječkoj luci, a njihovo krajnje odredište trebala je biti susjedna Bosna i Hercegovina. Na službenim deklaracijama pisalo je kako se u kontejneru nalazi muška i ženska obuća, no bez označene marke. Praksa krijumčara obuće je prevoziti odvojeno proizvod od natpisa marke, kako se ne bi posumnjalo da je to krivotvorena roba. Natpis marke lijepi se na sam proizvod tek na krajnjem odredištu krivotvorene obuće. Vlasnik autorskih prava na popularnu marku tenisica već je tužiteljima poslalo odštetdni zahtjev, procjenivši da su oštećeni za gotovo 19 milijuna kuna. Inspektori Policijske uprave primorsko goranske i carinici u Riječkoj luci provode istragu, a tko je sve upleten u ovaj krijumčarski lanac, znat će se nakon završetka istrage. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.