Robert Torre preminuo u 56. godini

15.10.2021. 11:09:00

Ugledni klinički psihijatar dr. Robert Torre, autor nekoliko knjiga s područja psihijatrije ovisnosti, iznenada je umro u četvrtak, u Zagrebu, u 56. godini.

Psihijatar, književnik i kolumnist Robert Torre gotovo trideset godina radio je u KBC-u Sestre milosrdnice u Zagrebu kao specijalist psihijatrije sa subspecijalizacijom iz alkoholizma i drugih ovisnosti. Poseban je ugled stekao svojim radom s ovisnicima u terapijskim zajednicama koje je s kolegama i suradnicima, kao i s bivšim ovisnicima, otvarao po cijeloj Hrvatskoj. 

utor je nekoliko knjiga s područja psihijatrije ovisnosti te u javnosti zapaženog kritičkog pamfleta "Prava istina o psihijatriji". Napisao je i knjige "Ima li života prije smrti?", u kojoj istupa kao svojevrsni stručnjak za ljudsko iskustvo te izlaže odgovore na pitanja što je život i kako ga živjeti; "Ludilo uzvraća udarac", u kojoj izlaže više od dva stoljeća dugu priču o monopolu psihijatrije nad ludilom, te knjige "Alkoholizam: prijetnja i oporavak", te "Kockanje: Kako protiv ovisnosti".

Izvor: HRT

Izvorni autor: B.A./Hina/HRT/Foto: Marko Prpić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.