Roić: Ozlijeđeni 15-godišnjak nije smrtno stradao, ali je u kritičnom stanju

22.03.2020. 10:00:00

Ravnatelj Dječje bolnice u Klaićevoj Goran Roić izjavio je u nedjelju kako je teško ozlijeđeni 15-godišnjak, koji je stradao u potresu u Đorđićevoj ulici, u vrlo kritičnom stanju te se provodi dodatna dijagnostika.

"Dijete je vrlo, vrlo kritično, ali još uvijek radimo daljnje mjere i poduzimamo sve što možemo”, rekao je Roić za N1.

Time je opovrgnuo izjavu ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Žarka Rašića, koji je Hini rekao da "teško ozlijeđeno dijete više nije pokazivalo znakove života", te da je "konstatirana smrt".

Rašić je naknadno Hini rekao da je taj podatak iščitao iz tzv. disponentske liste koju mu je predočio liječnik hitne medicine, koji je sudjelovao u prijevozu bolesnika u Klaićevu. Također ga je dobio od od šefa službe u zagrebačkoj Hitnoj pomoći, koji ga je obavijestio da je obavljen prijevoz bolesnika "koji nije pokazivao znakove života".

Roić je kazao da je teško ozlijeđeni 15-godišnjak vrlo brzo nakon potresa kolima Hitne pomoći dovezeno u Klaićevu bolnicu, napravljena je reanimacija te se sada radi dodatna dijagnostika.

Dodao je kako su im najavili da će trebati zbrinuti još nekoliko djece, ali za sada još nisu zaprimili neke s ozbiljnijim ozljedama.

(Hina) xtdel/xmt ymd

Izvor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.