'Ručao sam i muhe su mi se počele zaletavati u usta!'

23.07.2013. 08:38:58

Već godinama se mještani, ali i turisti senjskog kampa Rača bore sa smradom koji dopire s obližnjeg smetlišta. No, ove je godine, kažu, situacija još gora. Uživanje u suncu, moru i prirodi, gostima senjskog kampa Rača kvare obližnje smetlište i najezda muha. 'Ovo je nepodnošljivo! U ovaj kamp dolazimo već 35 godina. No, zbog komaraca i smrada smeća, sljedeće godine vjerojatno nećemo doći', kazao je jedan turist iz Njemačke. Jedan je turist iz Zagreba pokušaon jesti, ali muhe mu nisu dale mira. 'Ručao sam i muhe su mi se počele zaletavati u usta i unuci su počeli vikat- deda, pa ti se budeš najeo muha', kazao je. >> Otpad će se od jeseni razvrstavati po novim pravilima Nekoliko stotina metara od kampa, na brdu se nalazi odlagalište otpada. 'Nemoguće je više živjeti ovdje! Gosti nam masovno odlaze, ne plaćaju račune, žale se. Katastrofa', kazao je ugostitelj Mile Šojat. Problem prave i u okolnim mjestima. 'Radim već 17 godina ovdje u kampu, a osim toga živim u mjestu sv. Juraj. I mi također imamo problema sa ovim muhama. Znači, nisu one samo ovdje, nego i u našoj bližoj okolici', kazala je recepcionarka Sandra Tomaić. Najezda muha nije zaobišla ni restoran u kojiem svakih pola sata moraju čistiti podove i stolove. 'U restoranu nema gostiju. Gosti napuštaju restoran, upravo zbog muha jer nisu u mogućnosti uopće da konzumiraju hranu', kazala je Marija Šojat, voditeljica restorana. Ukoliko se ubrzo nešto ne promijeni, restoran i kamp zauvijek bi mogli zatvoriti svoja vrata. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.