Ruganje smrti generala Praljka na Facebooku – zašto te objave nisu uklonjene?

07.12.2017. 21:02:03

Beogradski glumac Sergej Trifunović, koji je često nastupao i u Hrvatskoj, na svom Instagram profilu postavio je nedavno fotografiju sa tekstom ‘Danas je Dan Republike, i stari je popio malo’… Sasvim dovoljno da se na njegovom profilu pokrene prava rasprava, a onda i komentari ogorčenih ljudi iz Hrvatske. -Dođi u Hrvatsku da te malo počastimo s tim istim pićem! – napisali su glumcu. -Jedan umjetnik poput tebe ne bi trebao ovako nešto objaviti. Najeo si se ti ‘leba od hrvatskih kuna’…. al’ jedva čekam tvoj dolazak u Hrvatsku – složili su se brojni. Nakon ovoga, krenule su još veće uvrede no Sergej je na kraju ipak objavu izbrisao. No, ipak pojedinci u Hrvatskoj prenijeli su na svojim Facebook profilima tu sliku, a i popratili je više nego neukusnim komentarima o smrti generala Praljka kao što se vidi na donjoj slici.
Foto: Snimka zaslona
Jedna od brojnih neprimjerenih objava, iako je više puta prijavljena kao neprimjerena – od 29. studenoga 2017. još uvijek nije uklonjena, stoga ne stoje tvrdnje svih koji ističu da Facebook po nekim algoritmima, ključnim riječima uklanja objave, već je po svemu sudeći riječ o vrlo pristranim Facebookovim administratorima koji upravljaju cenzorskim škarama i uklanjaju samo one objave koje govore pozitivno o generalu.  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.