RUSKI PREMIJER PRIJETI SAD-U “Na korak ste od sukoba s nama!”

07.04.2017. 19:38:29

RUSKI premijer Dimitrij Medvedev u petak je kazao da su američki raketni napadi na sirijsku zračnu bazu na korak do sukoba s ruskom vojskom. Američki dužnosnici su ruske snage unaprijed izvijestile o napadu krstarećim projektilima, čiji je cilj bio kazniti sirijsku vladu zbog kemijskog napada početkom tjedna, izbjegavajući pritom rusko osoblje. Satelitske snimke ukazuju da je pogođena zračna baza Shayrat domaćin ruskim specijalnim snagama i da se u njoj nalaze i ruski vojni helikopteri. Dio je to plana Kremlja da se sirijskoj vladi pomaže u borbi protiv Islamske države Medvedev je na društvenim mrežama napisao da su američki zračni udari protuzakoniti te da su bili “na korak od vojnog sukoba s Rusijom”.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.