Rusu vratio izgubljenu torbu s 30.000 eura

22.08.2013. 08:58:42

Medulinski taksista Gabrijel Crnjac, prošlog je tjedna imao neobičan ulov u Zračnoj luci Pula, točnije u tamošnjem sanitarnom čvoru. Pronašao je torbu s vrijednim stvarima – mobitelima, diplomatskom putovnicom i nekoliko desetaka tisuća eura.

Kako je ispričao Gabrijel Crnjac, u pulskom aerodromskom sanitarnom čvoru ugledao je torbicu koja je bila otvorena i u njoj je odmah uočio mobitele. "Isprva nisam ništa dirao, već sam izašao iz WC-a i odmah se išao javiti policajcu i rekao mu što sam našao. Nije mi vjerovao pa sam onda išao po tu torbicu. No, on se malo i naljutio, pitao me zašto sam to dirao kada znam da je to zračna luka i da je možda čovjek tu negdje, ali ja sam mu rekao da nema nikoga i da je mogu i vratiti, ali će je tada uzeto netko drugi. Odveo me u njihove prostorije, zatražio je i moje dokumente te je potom počeo vaditi stvari iz pronađene torbe da bi vidjeli što ima i čija je. Prvo je izvadio telefone koje sam i ja uočio, a kako i ne bih kada je jedan bio zlatna Nokia. Drugi je bio Iphone, a treći ne znam, ali su me zafrkavali da sva tri vrijede više nego moj auto kojim taksiram", ispričao je za Novi list simpatični 23-godišnji Crnjac. Potom su uočili putovnicu, i to diplomatsku, i vidjeli da stvari pripadaju Rusu. Uz to, policajac je izvadio i novčanice i to sto eura, pa sto dolara, pa pet tisuća rubalja…

Nagradio ga sa 100 eura i 100 dolara

Ubrzo je u policijsku prostoriju dojurio i dotični Rus i prvo je išao provjeravati gdje mu je diplomatska putovnica. Provjerio je i gdje su mu mobiteli i novac, te je potom posegnuo u torbicu te izvadio snop novčanica od 500 eura.

Prema neslužbenim informacijama, u torbi je bilo 30-ak tisuća eura.

Policajac je Rusu rekao da mu je Gabrijel našao torbicu, pa mu je Rus, kaže nam Crnjac, prstom gurnuo na stolu sto eura i sto dolara, zgrabio stvari i otišao.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.