Ruža Tomašić ne dolazi na svečanost ulaska u EU

27.06.2013. 11:48:29

Ruža Tomašić, predsjednica Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčevića i zastupnica u Europskom parlamentu izvijestila je da neće prisustvovati službenoj ceremoniji proslave ulaska Hrvatske u Europsku uniju, koja će se održati u nedjelju, 30. lipnja. Građani Republike Hrvatske i dalje ne znaju što ih čeka u EU, niti u kolikoj će se mjeri njihovi životi promijeniti od 1. srpnja, a sveopćoj neinformiranosti i neizvjesnosti kumovala je politika podvale forme umjesto sadržaja hrvatskim građanima, koju su provodile i ova i prethodne vlade, navodi u priopćenju Ruža Tomašić objašnjavajući razloge zbog kojih neće biti na službenoj ceremoniji ulaska Hrvatske u EU. Tomašić će, kako navodi, ulazak Hrvatske u EU popratiti među narodom na Trgu bana Josipa Jelačića. Smatram kako ovaj trenutak nije pogodan za velebna slavlja jer se država i   dalje nalazi u ozbiljnoj krizi, a osobno ću biti spremna za slavljeničku   atmosferu tek kad se ulazak u EU pokaže stvarnim dobitkom za Hrvatsku,   napominje Tomašić. Nedolazak njemačke kancelarke Angele Merkel na svečanost Tomašić ocjenjuje diplomatskim fijaskom vladajuće garniture. Taj diplomatski fijasko bio bi vjerojatno izbjegnut da se u ugošćavanje kancelarke Merkel uložilo barem jednako energije kao u dovođenje četničkog vojvode, koji ovoj državi nikad nije bio i neće biti prijatelj, navodi u priopćenju predsjednica HSP-a AS i dodaje kako bi sudjelovanje u takvom protokolu značilo njenu načelnu podršku takvoj politici, a što se u potpunosti kosi s njenim stajalištima, prenosi Hina. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.