Ruža Tomašić: 'Neću u klub desničarke Marine Le Pen'

23.06.2019. 18:41:40

Neću se priključiti klubu koji je osnovala Marine Le Pen. Zadovoljna sam ECR grupom. Oni nisu skeptici nego eurorealisti. Dakle, EU da, ali kao zajednica suverenih država članica, kaže Tomašić...  Ostajem s Europskim konzervativcima i reformistima (ECR). Izjavila nam je to eurozastupnica Ruža Tomašić. - Neću se priključiti klubu koji je osnovala Marine Le Pen. Zadovoljna sam ECR grupom. Oni nisu skeptici nego eurorealisti. Dakle, EU da, ali kao zajednica suverenih država članica - kaže. Euroskeptici su se ujedinili i osnovali novi, krajnje desničarski klub. žele suzbiti migracije, spriječiti širenje islama i vratiti moć zemljama članicama. Savez Identitet i demokracija (ID) čine Nacionalno okupljanje francuske političarke Marine Le Pen, Liga zamjenika talijanskog premijera Mattea Salvinija, Alternativa za Njemačku (AfD) te nacionalisti iz Austrije, Finske i Danske. U klubu imaju 73 zastupnika.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.