Ruža Tomašić: 'Raskol Neovisnih za Hrvatsku njihov je problem, ali nadam se da će ga uspjeti riješiti'

22.07.2019. 13:25:34

Ključni ljudi desne političke scene, Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović, koji su, očito kratko vrijeme funkcionirali kao izvrsno uigran politički tandem, upravo doživljavaju sudbinu koja nije zaobišla ni jednu desnu stranku u državi, od kada je stvorena moderna  Hrvatska. Poput svojevrsnog ''prokletstva'' koje lebdi nad tim političkim spektrom, u pravilu i po defaultu, brzo nakon osnivanja te se stranke uglavnom raspadnu. I to na identičan način- sve započinje razmiricama između vodećih ljudi, javnim obračunima koji zbunjuju članstvo, a zatim rascjepom na nekoliko manjih strančica. Do sada taj scenarij nije izbjegla ni jedna desna stranka. Ljevica je po ovom pitanju politički inteligentnija; ona svoje raskole, svađe i sukobe nekako uspijeva držati pod kontrolom, a kada nešto i ''iscuri'' u javnost, relativno brzo smiruju tenzije. Kod desnih je sve uvijek temperamentnije, javnije i oštrije. A sada to vidimo i kod ove stranke. Podsjetimo, Neovisni za Hrvatsku službeno postoji dvije godine te je Predsjedništvo stranke, u skladu sa statutom, dogovorilo da se Sabor stranke održi u ponedjeljak, 22. srpnja u Zagrebu. Predsjednica stranke Bruna Esih izjavila da se sabor održava u Zadru jer je velik dio članova iz Dalmacije, a politički tajnik i glasnogovornik stranke Zlatko Hasanbegović ostao je pri stavu da je saboru nacionalne stranke mjesto u Zagrebu. ''To što se događa Neovisnima za Hrvatsku njihov je unutarnji problem. No, nadam se da će ga uspjeti brzo riješiti, što prije, kako bismo zajedno mogli izići na izbore za Hrvatski sabor'', kratko je za Direktno komentirala europarlamentarna zastupnica i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić. Ne želeći se miješati u  stranačku politiku svojih kolega, Timašić samo ponavlja ono što je puno puta već izjavila, poručujući im: ''Zajedništvo nema alternativu!''.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.