Sabo: Ako je moja ostavka uvjet mira, sutra ću je podnijeti

07.09.2013. 18:21:34

"Zašto mediji ne dođu pred srpski vrtić na kojima je dvojezična ploča od 1998.?"

- Drago mi je da se situacija normalizirala i da u centru Vukovara možemo nastaviti investicijske projekte i uređenje grada - rekao je vukovarski gradonačelnik Željko Sabo u emisiji Hrvatskog radija "Intervju tjedna". Sabo je zahvalio svima, a posebno policiji koja je u razgovorima s braniteljima uspjela normalizirati situaciju u gradu. Rekao je i kako su mu prethodni dani možda najteži trenuci u životu, a podsjetio je i kako su HDZ, SDSS i HSP u Statut Grada Vukovara 2009. godine uveli dvojezičnost, na što je on stavio veto. - Zar sam kao hrvatski branitelj i čovjek koji je bio u logoru i bio principijelan 2009. to zaslužio? - rekao je Sabo, dodajući kako se određeni dijelovi grada mogu izuzeti od dvojezičnosti. - Zašto mediji ne dođu pred srpski vrtić na kojima je dvojezična ploča od 1998.? Oni koji su danas u prvim redovima, donijeli su jednoglasno takvu odluku. Ova ploča nikome ne smeta jer ju je HDZ postavio - rekao je Sabo. Na pitanje hoće li dati ostavku, Sabo je odgovorio: - Samo želim raditi za naš Vukovar. Pustite me na miru da radim. Ako ima netko bolji predložite ga. Ako je moja ostavka uvjet da bi bilo mira - sutra ću je podnijeti, ali opet ću se kandidirati na izborima. Sabo je rekao i kako je u ponedjeljak dao svoj iskaz zbog tajne snimke razgovora s vijećnicom HDZ-a Marijom Budimir, kojoj je ponudio mito od 50.000 kuna da prijeđe na SDP-ovu stranu. Dodao je da o tome više ništa ne smije govoriti. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.